Annonce
Kronik

Kronik: En solstrålehistorie fra Flintholm Plejeboliger

Lis og Jon Gudmundsen på henholdsvis 95 og 102 år har kun godt at sige om Flintholm Plejeboliger, skriver datteren Eva Marianne Thune Jacobsen i kronikken. Foto: Eva Marianne Thune Jacobsen
Denne kronik er skrevet af Eva Marianne Thune Jacobsen. Evas mor på 95 år og hendes bonusfar på 102 bor på plejehjemmet 'Flintholm Plejeboliger' på Elga Olgas Vej, og det er de rigtig glade for.

TV 2-udsendelsen 30. juli i år om svigt på plejehjem var forfærdelig at se. Jeg fik det fysisk dårligt ved at overvære behandlingen af Else og måtte kigge væk fra skærmen flere gange. Vi ved ikke, hvor omfattende svigt der findes rundt om i Danmark, men det bør selvfølgelig kortlægges og forbedres på alle relevante niveauer omkring ældreplejen.

Min mor på 95 år og min bonusfar på 102 år flyttede i september 2019 ind på plejehjemmet 'Flintholm Plejeboliger' på Elga Olgas Vej. De bor i en lys og velindrettet ægteparlejlighed med deres egne møbler, billeder og genstande, som betyder meget for dem. Mit ærinde med dette indlæg er at sætte fokus på og lære af det smukke eksempel på omsorg og pleje hos Flintholm Plejeboliger, hvor personalet handler både fagligt kvalificeret og menneskeligt værdigt.

Plejehjemmets bygninger og rammer samt udendørs terrasse fremstår indbydende, og der foregår mange forskellige aktiviteter, som mine forældre kan vælge til og fra, som de har lyst til. Der er træning ved fysioterapeut, litteraturoplæsning med efterfølgende debat ved ergoterapeut og musikarrangementer med fællessang. Desuden afholdes fælles sammenkomster med traktement til de forskellige højtider, og på andre tidspunkter arrangeres almindelig festivitas og dans.

Som pårørende inviteres jeg altid til at deltage, hvilket jeg meget gerne gør. Plejehjemslederen har oprettet en lukket Facebook-gruppe, hvor både personale og pårørende kan poste fotos af og kommentarer til de forskellige aktiviteter. Både mine forældre og jeg som pårørende bliver opfordret til at komme med forslag og idéer til at være med til at gøre Flintholm Plejeboliger endnu bedre.


Som pårørende er jeg rørt over at opleve den kærlige omsorg, som mine forældre modtager og altid beretter om.

Eva Marianne Thune Jacobsen


Coronakrisen håndteres efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og med en fleksibilitet, som betyder, at vi ikke er totalt afskåret fra at få kontakt. På mine forældres fødselsdage i foråret og tidligt under coronakrisen, hvor restriktionerne var ret omfattende, kom vi børn med gaver og flag og ønskede tillykke.

Vi befandt os neden for mine forældres lejlighed på græsplænen foran. De sad ved hver deres franske altan og kunne vinke til os fra første sal. Gaverne blev bragt op til dem af personalet, som derefter kom ned til os på græsplænen med kaffe. Borde og stole blev sat frem og stillet med behørig afstand mellem os syv fremmødte børn og svigerbørn.

Ikke mindst plejen kræver særlig omtale. Som pårørende er jeg rørt over at opleve den kærlige omsorg, som mine forældre modtager og altid beretter om. Personalet kigger jævnligt ind til dem, om alt er i orden, og har mine forældre brug for hjælp, ringer de på deres nødkaldeanlæg. Hurtigt efter kommer personalet for at hjælpe. Det kan være i forbindelse med fald, uheld i forhold til toiletbesøg eller bare spørgsmål, som undrer dem.


Det handler for mig at se om god ledelse og det værdigrundlag, som Flintholm Plejeboliger arbejder ud fra.

Eva Marianne Thune Jacobsen


Mine forældre er ikke demente, men fysisk skrøbelige, og de giver selv klart udtryk for glæde og tilfredshed med alt hos Flintholm Plejeboliger. De føler sig i trygge omgivelser. De roser måltiderne, som foregår ved små, veldækkede borde på den fælles etage ved siden af køkkenet og lige uden for deres lejlighed.

Måltiderne er tilberedt ud fra viden om sund og nærende kost og tilpasset hver enkelt beboers mulighed i forhold til for eksempel vægt og tygge-/synkeevne. Hver eftermiddag serveres kaffe og kage eller dessert, som nydes i deres egen lejlighed.

Jeg kommer på besøg flere gange om ugen, så jeg kan ved selvsyn observere og føle atmosfæren. Det handler for mig at se om god ledelse og det værdigrundlag, som Flintholm Plejeboliger arbejder ud fra, og som skal efterleves af personalet. Er der brodne kar dér? Jeg og mine forældre har ikke oplevet dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce