Annonce
Klumme

Lad os også være der for hinanden i 2021

- Mit nytårsønske for Frederiksberg er, at vi tager de positive ting fra 2020 med os ind i 2021. I 2020 fik vi virkelig set værdien af at være der for hinanden. Den bør vi ikke glemme, men i stedet gøre 2021 til en meget bedre udgave end 2019 var. Et 2019, hvor vi endnu ikke havde erfaring med corona’en, skriver Årets ildsjæl Susan Vestergaard i denne nytårshilsen. På billedet foreviget med kommunalbestyrelsesmedlem Helle Sjelle (tv) på en gåtur med Frederiksberg Gåbuddies - før corona og afstandskrav var en realitet.
Annonce

Nytårshilsen: Jeg har boet på Frederiksberg i 33 år. Langt over halvdelen af mit liv. Og jeg elsker Frederiksberg.

Med alle de hyggelige veje, små sjove finurligheder på bygningerne, de smukke tårne, de gamle huse på Landbohøjskolens grund, den rå natur i Søndermarken og den fine natur i Frederiksberg Have. De forskellige byggestile på hospitalets grund, de små fortovscaféer, Solbjerg Parkkirkegård med masser af luft omkring og Frederiksberg Ældre Kirkegård med de små smalle grusstier.

Men mest af alt så elsker jeg borgerne på Frederiksberg. Det vidste jeg nu godt i forvejen, men 2020 har virkelig skåret det ud i pap.

Hvert nytår er en anledning til at reflektere over året der gik… Og tænke fremad på året der kommer. Skiftet fra 2020 til 2021 er ingen undtagelse. Tværtimod.

Når jeg tænker tilbage på 2020, så dukker ord som: sygdom, død, ensomhed, afstand og afsavn op. Men der dukker også andre ord op: næstekærlighed, omsorg, hjælpsomhed, opfindsomhed, sammenhold og naboskab.


De gode gamle dage, ja… Men dem kan vi sagtens få igen i 2021. Måske endda i udvidet udgave

Susan Vestergaard


I midten af april måned stod jeg på Dr. Priemes Vej. Jeg skulle bare lige overvære fællessangen på vejen. Et initiativ, som jeg havde set på tv, og som udspillede sig i alle hjørner af Danmark. Fællessang ud fra vinduer og altaner for at vise sammenhold midt i corona’en. Sammen, hver for sig.

Jeg endte med at stå med tårerne trillende ned ad kinderne. Sangen, flagene ud af vinduerne, folk som stod med åbne vinduer og hilste på hinanden. Det hele var meget, meget rørende og overvældende… Sådan en næstekærlighed og sammenhold var fuldstændig magisk at overvære.

2020 har også åbnet op for at gå ture rundt i de frederiksbergske veje og gader. Kigge op, kigge ned, kigge hen, kigge ind. Opdage nye tårne, nye veje, nye detaljer på bygningerne. Fare lidt vild og opdage helt nye steder og kroge.

Mit nytårsønske for Frederiksberg er, at vi tager de positive ting fra 2020 med os ind i 2021. I 2020 fik vi virkelig set værdien af at være der for hinanden. Den bør vi ikke glemme, men i stedet gøre 2021 til en meget bedre udgave end 2019 var. Et 2019, hvor vi endnu ikke havde erfaring med corona’en.

Jeg hører tit 2019 omtalt som de gode gamle dage. Den gang, hvor man kunne mødes uden at tænke på antal og afstand. Den gang, hvor man kunne kramme og stå tæt ved siden af hinanden til en koncert. Den gang, hvor man kunne gå på restaurant og spise uden at skulle tænke over, at nu må mundbindet tages af, og nu skal det på.

De gode gamle dage, ja… Men dem kan vi sagtens få igen i 2021. Måske endda i udvidet udgave. Nemlig: At vi husker på hinanden (både dem vi ser dagligt, og dem vi ikke ser så tit). At vi husker det gode naboskab (har du bagt boller, så hør naboen, om han/hun vil have en). At vi husker at hjælpe hinanden (et lille tryk på dørklokken for at høre om alt er okay). At vi husker at tage hensyn (både i butikker og når man som gående/løbende skal forbi hinanden). At vi husker at tage kontakt (også selvom det er online eller over telefonen).

Rigtig godt nytår,

Susan Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce