Annonce
Frederiksberg

Lyd lavet af elever: ‘Lyden af min by’ er nomineret til fornem pris

‘Lyden af min byen’ på Hovedbiblioteket hvor børn optager lyd. Projektet er blevet nomineret til en fornem pris. - Foto: PR
Annonce

Der er god grund til at være stolt hos Biblioteket Frederiksberg og lydkunstneren Ingeborg Okkel. Det er nemlig dem, der står bag Kulturmakkerskabet ’Lyden af min by’, der er nomineret til en international pris.

Der er tale om prisen, Golde Cubes Awards, som er en pris, der hylder de bedste eksempler på arkitekturundervisning- og formidling til børn og unge.

Har du ikke hørt om projektet, så du opleve det på Solbjerg Plads. Her spilles musik og lyde fra 32 nedgravede højtalere, som kan lyttes med på.

Lydplatformen er den eneste af sin art i Nordeuropa, og den er udgangspunktet for kulturmakkerskabet `Lyden af min by´.

Det er elever fra Skolen på Nyelandsvej, det har optaget lyde på Solbjerg Plads, Frederiksberg Hovedbibliotek, Frederiksberg Centret, metroen og deres skole og samlet alle hverdagslyde til et værk, der fortæller dets egen historie om Frederiksberg.

Bibliotekschef Tina Pihl fortæller:

»Biblioteket Frederiksberg arbejder målretter på at skabe værdi for borgerne på Frederiksberg. Vi er derfor utrolig stolte over at blive nomineret til Golden Cube Awards for vores kulturmakkerskab med Skolen på Nyelandsvej og lydkunstner Ingeborg Okkels. Kulturmakkerskaber giver mulighed for, at eleverne kan fordybe sig både analytisk og kreativt i kulturen og dens mange udtryk.«

Vinderen af prisen bliver afsløret ved en stor prisfest i Rio de Janero i slutningen af april. Men på grund af coronakrisen er det endnu uvist om prisen bliver uddelt på det tidspunkt.

’Lyden af min by’ er støttet af Statens Kunstfond og udarbejdet i et kulturmakkerskab, som er et af bibliotekets faste tilbud til skoler på Frederiksberg.

Har du lyst til at lytte til lydværket så lyt med her:

https://fkb.dk/kulturmakkerskaber/lyden-af-min

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce