Annonce
Klumme

Man skal fodre sine karusser

Michael Engelbrecht. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Stort set alle skribenter citerer kendte forfattere. Det giver krydderi til teksten, og så kan man jo læne sig op af folk, der har større talent end en selv. Det trækker jo ikke ned, at ens eget navn står sammen med Churchill, Oscar Wilde eller Schiller.

Ja, det vil sige, at nogle selvsmagende akademikere er så storsnudede, at de ikke længere citerer Voltaire – men sig SELV – sådan som Eddie Skoller så poetisk udtrykker det i ”Bourgeoisiet er nogle fede svin”.

De meget brugte citater er ofte fyndige og svære at forbedre: Per Stig Møller brugte f.eks. et citat fra Murphys lov efter et grimt valgresultat: ”Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt – og det, der ikke kunne gå galt, gik også galt.”

Det skrev Dan Turell senere om til ”Rolig, mand! Der er altid mere at miste.”

Onkel Danny var en livsklog mand, der også citeres for: ”Om jeg ville lyve for dig? Naturligvis! Jeg ville gøre alt for dig!” og ”Pas på pengene! Pas på pengene, siger jeg – Gi' dem videre før de smitter!”

Frederiksbergs største citatmester er uden sidestykke Storm P. Han har leveret et uudtømmeligt lager af fyndord, og i disse for kunsten så sørgelige tider, får man lyst til at begrave kulturminister Joy Mogensen i gode Storm P citater: ”Kultur, er det ikke noget, man pudser møbler med?” eller ”Når kunst kræver forklaring, er der altid noget muggent ved den” for ikke at tale om ”Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst”.

Hele denne klumme kunne sagtens fyldes med Storm P, men vi nøjes med tre mere: ”Jeg siger bare, at man skal være glad for vejret, så længe man kan trække det.” – ”Det bedste er naturligvis en god samvittighed, og det næstbedste er en god sagfører.” Og til slut den mere eksistentielle: ”Livet er som en barneskjorte – kort og beskidt”

Gustav Wied, der i sin ungdom boede på Falkonér Allé 35, er også en sand mester. Nyd lige den her fra Knagsted: ”Hvad var livet uden kærlighed! Dens kraft er stor; dens magt er vidunderlig; og den overvinder alle hindringer! Jeg personlig har f.eks. kendt en enke, der elskede sin mand i den grad, at hun vedblev at få børn i mange år efter hans død!”. Her er et par mere, inden de bliver forbudt af politisk korrekte førerkvinder: "Børn er lykkelige og dyr og kvinder; men vi mennesker er det ikke." Og ”Kvinder er ubetinget det bedste, man har - af den slags.”

Den gamle satyriker skrev også: ”Man skal fodre sine karusser, gøre sin whisky stærkere.” – han styrkede så sin sprut med kokain – og endte faktisk med at tage sig af dage efter en teaterfiasko.

Johannes V. Jensen, der boede på Jacobys Allé og senere Rahbeks Allé, og som bekendt flyver tiden i godt selskab: ”Før du ved det, har du levet”, skriver han – noget de fleste voksne kan skrive under på.

Helle Virkner, der boede det meste af sit liv på Egernvej, er kendt for citatet: ”Man skal huske at være sød mod de unge mænd, man møder på vej op, for det er dem, der bliver ens teaterdirektører på vej ned igen.”

Hendes mand, statsminister Jens Otto Krag (A), har dog leveret det måske mest berømte politiske citat i vor tid: ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt.” – en udtalelse, som skabte opstandelse i 1966, men som politikere fra de fleste partier siden har bevist sandhedsværdien i – ikke mindst hans partifæller på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Historiens store viskelæder

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Debat

Fantastisk for idrætten på Frederiksberg

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce