Annonce
112

Mand tildelt knytnæveslag på Solbjerg Parkkirkegård: Nu søger han vidner til episoden

Det var her, at den voldelige episode fandt sted. Privatfoto
En mand i 60'erne sidder tilbage med et stort sæbeøje, et par trykkede ribben, en anmeldelse for vold og en knugende følelse af uretfærdighed. Derfor søger han nu vidner i forbindelse med et optrin, der begyndte med en løsgående hund.

Hvad der skulle have været en hyggelig lørdagsgåtur på Solbjerg Parkkirkegård, udviklede sig til et utilsigtet drama for en mand i 60'erne og hans veninde.

Manden, hvis navn er kendt af redaktionen, fortæller her sin version af episoden, som fandt sted lørdag 9. januar ved 13-tiden:

- Min veninde og jeg kommer gående på den asfalterede vej på kirkegården i retning mod Søndre Fasanvej. Foran os går en kvinde og en pige på otte-ti år, som jeg formoder er kvindens datter. De kaster pind med deres hund. Hunden er ikke i snor, som det ellers er påbudt på Solbjerg Parkkirkegård. Da vi nærmer os kvinden, spørger jeg hende høfligt, om hun ikke nok vil tage hunden i snor.

Annonce

Truende adfærd

Hvad den midaldrende mand og hans veninde ikke er klar over er, at kvinden og pigen også har selskab af en mand:

- Manden, som pigen kalder far, flyver over i hovedet på mig, og med en truende adfærd stiller han sig klos op af mig få centimeter fra mit ansigt. Noget overrasket og lettere chokeret beder jeg endnu en gang om, at hunden kommer i snor, ligesom jeg beder manden om at træde væk, fordi det er meget intimiderende at have en ham så tæt på mit ansigt og jo da også på grund af coronasituationen.

Annonce

Knytnæveslag

Da manden, der anslås at være 30-40 år gammel, bliver stående, vælger den midaldrende mand at skubbe ham væk:

- Det skulle jeg dog aldrig have gjort, for manden kvitterer med at knalde mig én på siden af hovedet, hvorefter han vælter mig omkuld. Jeg tør ikke tænke på, hvad der yderligere kunne være sket. hvis ikke min veninde havde råbt meget højt, så en masse vidner var kommet til. Det fik manden til at besinde sig.

Annonce

- Det er så uretfærdigt

Den midaldrende mand fortsætter:

- Vi ringede straks til politiet og anmeldte episoden. Da politiet ankom til stedet, var de 15-20 vidner, som jeg skønner må have overværet optrinnet, forsvundet. Politiet afhørte både mig og min overfaldsmand, men da der ingen vidner var, blev det påstand mod påstand, forklarer manden og tilføjer:


Det er mig, der er blevet udsat for vold. Det eneste jeg har gjort er at bede om, at en hund kom i snor.


- Jeg anmeldte manden for vold. Det samme gjorde han, så nu står jeg tilbage med et stort sæbeøje, et par trykkede ribben, en sigtelse for forstyrrelse af den offentlige orden og risikoen for at få en plettet straffeattest. Det synes jeg simpelthen er så uretfærdigt. Det er mig, der er blevet udsat for vold. Det eneste jeg har gjort er at bede om, at en hund kom i snor og så har jeg skubbet en truende mand væk, som helt op af mit åbne ansigt.

Annonce

Håber på vidner

Af samme grunde søger den midaldrende mand nu vidner til episoden, som altså fandt sted på Solbjerg Parkkirkegård lørdag 9. januar ved 13-tiden.

- Jeg håber sådan, at nogle af de mange vidner vil kontakte politiet og fortælle deres version af hændelsesforløbet, lyder bønnen fra den midaldrende mand.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce