Annonce
Kendt på Frederiksberg

Manu Sareen: Hvis jeg skulle bagtale mig selv, ville jeg sige, at jeg er homoseksuel

Foto: Bo Børresen

Færdiggør sætningerne ...

Det, der optager mig mest lige nu, er ... de to bøger, jeg er ved at skrive: En interviewbog, der udkommer 6. maj, og en ny bog om Iqbal Farooq, der kommer til efteråret. Som uddannet coach overrasker det mig desuden, hvordan corona påvirker dem, jeg taler med, og hvor meget de trænger til at tale med en coach.

Jeg kan absolut ikke ... lide uærlige politikere og smalltalk. Min hjerne eksploderer simpelthen.

Hvis jeg blev borgmester, var det første, jeg ville vedtage ... at man stoppede boligspekulation på Frederiksberg. Jeg kan simpelthen ikke holde boligspekulation ud. Vi skal have en by for alle og til alle.

Det bedste ved Frederiksberg er ... at der - trods manges forestillinger - bor så mange forskellige mennesker. Det er sundt og godt. Jeg elsker også alle de fantastiske butikker og vores grønne åndehul, Frederiksberg Have, og naturligvis Værnedamsvej, hvor jeg ofte sidder og drikker min kaffe.

Manu Sareen har altid champagne i sit køleskab: - For der er altid noget, man kan fejre, som han siger. Foto: Bo Børresen

Det menneske, jeg beundrer mest, er ... mine tre store børn. Jeg er overdrevet lykkelig over, at de er blevet til nogle sympatiske og empatiske mennesker. Jeg bliver stolt, når jeg hører fra andre, hvor gode de er at snakke med. De er nysgerrige og tænker på andre end dem selv

Jeg bliver glad, når ... solen skinner, og vejret viser sig fra sin smukkeste side. Danmark er og bliver verdens smukkeste land, når vejret viser sig fra sin bedste side. Og når jeg kører ud med min gamle VW-camper, som jeg har ombygget til et kontor. Jeg sidder ved vandet og skriver mine bøger.

Jeg bliver ked af det, når ... folk bagtaler mig. Jeg har sådan set ikke noget imod det, hvis der er hold i historien. Men når de baserer sig på løgne, bliver jeg såret.

Hvis jeg skulle bagtale mig selv, ville jeg sige ... at jeg er homoseksuel. Det har jeg hørt masser af gange, fordi jeg indførte homovielser, da jeg var minister. Det er naturligvis ikke, fordi det gør noget at være homoseksuel, men der er bare nogen, der stadig snakker om det i en negativ kontekst.

Manu Sareen

Født 16. maj 1967 (53 år)

Har boet på Frederiksberg siden 2014

Single

Far til Cilja (24 år), Felix (21 år), Alvin (16 år) og Nova (3½ år)

Forfatter, coach, foredragsholder og You Tube-vært på programmet 'Sex med Manu og Joan Ørting'

Som forfatter især kendt for børnebøgerne om Iqbal Farooq

Minister for kirke og ligestilling + minister for nordisk samarbejde (2011-14) og minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold (2014-15) for Radikale Venstre

Mit bedste klimaråd er ... at droppe kødet. Hvis ikke man kan det, så skær ned på de dage, hvor man spiser kød.

I mit køleskab har jeg altid ... champagne for der er altid noget, man kan fejre. Og så ved man jo aldrig, hvem man får besøg af.

Det gode liv er ... når man er rask. Begge mine forældre er døde efter lang tids sygdom. Så finder man hurtigt ud af, at fraværet af sygdom betyder alt. Vi tænker ikke over det, når vi er raske, men når vi bliver ramt af sygdom, betyder det alt at være rask.

Jeg trænger til ...  forår og en genåbning af Danmark. Jeg trænger til at komme ud og få min verden og mit liv tilbage. Jeg trænger til at komme på restaurant og drikke vin, til at ligge på et tæppe i Frederiksberg Have og til at komme på Roskilde Festival og Smukfest. Jeg trænger bare ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce