Annonce
Frederiksberg

Monumentet er hverken 'en urinal' eller 'skammekrog', hr. Lars H. Christiansen

Mindesmærket, som i 1953 blev rejst i respekt for de omkomne i forbindelse med bombningen af Den Franske Skole 21. marts 1945. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: Når man som jeg - et femårigt børnehavebarn - overlevede bombardementet af Jeanne d'Arc Skolen 21. marts 1945, kan jeg kun være taknemlig for det liv, jeg endnu engang fik forærende samme dag. Min taknemmelighed gælder derfor i højeste grad alle de døde og levende, der henholdsvis var og er endnu.

Når jeg så pludseligt i Frederiksberg Bladet læser Hr. Lars H. Christiansens kritik af mindetavlens placering på bagsiden af skolens mindestatue, bliver jeg dybt skuffet. Ikke fordi han finder placeringen forkert, men mest fordi hans udsagn om monumentets brug som 'nødtoilet for tankeløse trængende tumper, der letter sig for småt og stort', virker irrelevant og ikke mindst usmageligt i forbindelse med både emnet - og mig.

I overført betydning synes jeg derfor, at Hr. Lars H. Christiansen desværre gør sig skyldig i noget, der kunne ligne det, han anklager nævnte 'tumper' for. For var det nu nødvendigt med netop det 'sprogbrug', når der åbenbart kun er tale om utilfredshed med en placering af mindetavlen her eller hisset?

Det vigtigste for alle, tror jeg må være, at den - i lighed med de nu nedslidte navnefliser - findes så tæt ved monumentet som muligt. Det gør den nu - og forhåbentligt også fremover! Historisk set mener jeg ikke, at hverken bombardementet af skolen eller monumentet med videre kan være ukendt for mange. Og hvis - er det jo ikke forbudt at spørge og læse derom.

Heller ikke at cirkle omkring den smukke statue, hvorved mindetavlens eksistens straks falder i øjnene på alle. Jeg er enig i formand for Kultur- og fritidsudvalget på Frederiksberg, Nikolaj Bøghs (K), synspunkt om, 'at monumentet er et smukt og værdigt sted, som ikke nedgør nogen'.

Annonce
Annonce
#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Septembers himmel

Annonce