Annonce
Gør-det-selv smykker

Mor og søn bag nyt koncept: Gå på café og skab dit eget smykke

Mor og søn, Nina og Noah Middelboe, har sammen skabt Smykbar på Gammel Kongevej. Foto: Bo Børresen
Hos Smykbar på Gammel Kongevej kommer du ind fra gaden og skaber dit eget unikke smykke i et afslappet cafémiljø. Det er mor og søn, Nina og Noah Middelboe, som har udviklet det nyskabende koncept.
Annonce

Idéen med at komme ind fra gaden og fordybe sig med noget kreativt er ikke ny. Alene på Frederiksberg er der to steder, hvor man kan male på porcelæn og på den måde skabe sin egen unikke kop eller tallerken.

Nu tager Nina og Noah Middelboe imidlertid konceptet til et nyt sted. Porcelæn og maling er skiftet ud med perler og forgyldt sølv i lokalerne på Gammel Kongevej 152A, som danner ramme om Smykbar.

- Så vidt vi ved, er Smykbar den første café i verden, hvor man går lige ind fra gaden og skaber sit eget unikke smykke i et afslappet miljø, siger Nina Middelboe.

Annonce

Noahs idé

Nina er gået all-in i projektet og har sagt sit job som programchef i fondsverdenen op. Idéen til Smykbar er imidlertid ikke hendes. Den ære skal tilskrives Ninas 16-årige søn, Noah.


Jeg syntes altså, at der manglede nogle kreative tilbud. Derfor fik jeg idéen til at skabe et sted, hvor man kan være kreativ sammen med sine venner og veninder.

Noah Middelboe


Noah har lavet smykker siden syv-års alderen men mener, at Frederiksberg mangler kreative tilbud til unge på hans alder:

- Der er ikke så mange muligheder for at lave noget kreativt for unge på Frederiksberg. Det meste er for mindre børn. Mine venner og jeg elsker at hænge ud her i vores hood. Men jeg syntes altså, at der manglede nogle kreative tilbud. Derfor fik jeg idéen til at skabe et sted, hvor man kan være kreativ sammen med sine venner og veninder, forklarer Noah.

- Jeg var vild med Noahs idé fra første øjeblik, understreger den stolte mor og tilføjer:

- Smykbar er ikke kun for unge på Noahs alder. Det er også for voksne og i øvrigt en oplagt mulighed for, at man kan lave noget sammen på tværs af generationer. Og så får man jo også et varigt minde og et holdbart smykke i god kvalitet med sig hjem.

Annonce

Frederiksberg med stort F

Noah uddyber sine tanker og idéer:

- Smykbar skal både være en sanselig oplevelse og en mulighed for at lave smykker, som betyder noget særligt. Det kan også være en oplagt gavemulighed. En personlig gave til nogen, man holder af.

Om placeringen midt på Gammel Kongevej siger Nina:

- Det var vigtigt for mig, at det var på Frederiksberg. Mine børn er vokset op her. Vi bor her stadig, og jeg har hele mit netværk på Frederiksberg, hvor jeg også har rejst pengene til virksomheden.

Annonce

Et stolt KB-efternavn

Når ikke Noah opholder sig i lokalerne på Gammel Kongevej - og det gør han en hel del for tiden - så går han i 10. klasse på Textilskolen i Holte, men har ellers haft hele sin skolegang på Ny Hollænderskolen.

Det var 16-åruge Noah Middelboe, der fik idéen til Smykbar. Foto: Bo Børresen

Familien Middelboes Frederiksberg-rødder stikker dybt, fortæller Nina:

- Min oldefar og Noahs tipoldefar, Einar Middelboe, er æresmedlem af KB og var en af initiativtagerne til opførelsen af den gamle K.B. Hallen. Han spillede omkring 100 førsteholdskampe for KB, men hans brødre, Kristian og Nils Middelboe, var endnu mere berømte. De spillede begge på landsholdet og var med ved OL i London i 1908.

Annonce

Tjekkiske kvalitetsperler

Godt 100 år senere, 10. oktober 2020, er oldebarnet og tipoldebarnet sprunget ud som iværksættere. Mor og søn glæder sig til at etablere deres verdensnyhed på det centrale Frederiksberg. De lover, at kvaliteten er i top - både hvad angår caféen og smykkematerialerne:

- I caféen vil vi byde på eksklusive kolde drikkevarer, kvalitetskaffe og små snacks, siger Nina og suppleres af Noah:

- Vi står klar med det rigtige værktøj og med hjælp og vejledning. Det bliver primært mig, der tager mig af det, siger han og tilføjer:

- Materialerne er ægte sølv, forgyldt sølv og kvalitetsperler fra Tjekkiet i alle afskygninger og farver.

Priserne for et armbånd starter ved 149 kroner. Herefter kan man tilkøbe ferskvandsperler, ædelstene/halvædelstene og vedhæng.

Smykbars café byder på eksklusive kolde drikkevarer, kvalitetskaffe og små snacks, lover Nina og Noah Middelboe. Foto: Bo Børresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Annonce