Annonce
Debat

Når de røde kommer

Åge Leerhøy foreslår en rød mand, en gul kønsneutral og en grøn kvinde. Så kommer kvindekønnet til at symbolisere åbenhed og fremkommelighed, hvilket jo ikke er helt ved siden af, mener han.  Foto: Palle Herløv

Læserbrev: Det er af indlysende grunde ikke Den røde Hær, som Dansk Folkeparti advarer imod i læserbrevet 'Røde tilflyttere' (Frederiksberg Bladet 3. marts 2021). Nej, det er såmænd ganske almindelige, civile danskere, som blot har et ønske om et andet flertal på Rådhuset.

De to skribenter (Eva Bechmann og Peter Skaarup) fremhæver med rette nogle af Frederiksbergs indiskutable kvaliteter, som - må man forstå - står og falder med et borgerligt styre. Men bare rolig: "De røde" har ikke tænkt sig at fælde træerne, gøre alléerne smallere eller at rive de gamle villaer ned.


Der er en verden uden for corona. Der er også en verden udenfor det borgerlige flertal på Rådhuset.

Åge Leerhøy


Bechmann og Skaarup undrer sig endvidere over, at 'de røde' diskuterer kønsneutrale trafiklys og ligestilling i navngivning af veje midt i en coronatid. Prioriteringen kan naturligvis diskuteres, men det er under alle omstændigheder legitimt at bringe andre politiske emner på banen end den aktuelle sundhedskrise og dens konsekvenser. Sagt med en let omskrivning: Der er en verden uden for corona.

Der er også en verden udenfor det borgerlige flertal på Rådhuset.

P.S. Hvis trafiklysene på Frederiksberg skal laves om, vil jeg foreslå en rød mand, en gul kønsneutral og en grøn kvinde. Hermed kommer kvindekønnet til at symbolisere åbenhed og fremkommelighed, hvilket jo ikke er helt ved siden af. En mini-regnbue med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce