Annonce
Debat

Når liberalistiske overskudsdrømme vægtes højere end velfærdsrespekt

- Hvis det virkelig forholder sig sådan, at de (private daginstitutioner, red.) kun kan eksistere, hvis der kan trækkes overskud ud, er det nok meget godt at få vendt udviklingen, skriver SF's Balder Mørk Andersen. Foto: Bo Børresen

Debat: I forbindelse med den landspolitiske aftale om fremrykning af minimumsnormeringer, er der indgået aftale om at der ikke må tages profit ud af private daginstitutioner. Tanken er at det ikke udover arbejdslønnen, bør være muligt at udtrække penge på børnevelfærd, således at skattepenge til flere pædagoger ikke bør gå til at berige direktører.


Jeg finder det trist at vores gode ansatte i de kommunale daginstitutioner på den måde skal trykkes ned

Balder Mørk Andersen (SF)Dette faldt tidligere i disse spalter, de konservatives Laura Lindahl og Alexandra Dessoy for brystet. De mener reelt at de private institutioner er i fare for at lukke. Hvis det virkelig forholder sig sådan, at de kun kan eksistere, hvis der kan trækkes overskud ud, er det nok meget godt at få vendt udviklingen.

Her er der tydeligvis tale om en ideologisk forskel i synet på den fælles børnevelfærd, og det synes mig desværre, at de konservative mener at “pædagogiske ildsjæle med visioner, engagement og nye idéer”, hovedsagelig findes i private institutioner, hvor der kan trækkes overskud ud. Jeg finder det trist at vores gode ansatte i de kommunale daginstitutioner på den måde skal trykkes ned.

Det forundrer mig desuden, at de konservative politikere advarer imod, at det næste bliver at man ikke kan trække profit ud fra det specialiserede område. Netop der har vi jo set den ene grelle sag efter den anden, hvor skruppelløse velfærdsspekulanter har vægtet deres direktørløn højere end kvalitet for børn og voksne. Sager som de to politikere blandt andet har fulgt via Socialtilsynets virke fra netop Frederiksberg rådhus. Men liberalistiske overskudsdrømme vægter åbenbart højere end (social)konservativ velfærdsrespekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce