Annonce
SommerLIV

Når mormors stue møder det gode værtshus

Rasmus Michaelsen åbnede 'Hyggehjørnet' lige før Coronanedlukningen, men er nu oppe at køre igen. Foto: Jesper Gisli
Tidligere Michelin-restaurantchef står bag nyt spisested på Borups Allé. Det er ikke så kompliceret. Det handler om smørrebrød, hjemmelavet snaps - og hygge.
Annonce

- Egentlig var jeg stået af racet. Jeg var godt i gang med at læse økonomi og holdt mig langt væk fra branchen som jeg helt klart skulle have en lang pause fra. Men den blev ikke så lang som jeg havde regnet med, for da det her sted poppede op på facebook, så kunne jeg ikke lade være.

Mød Rasmus Michaelsen. Han var med til at åbne Skuespilshuset, var med i de gode dage på Ketchup i Tivoli, og var restaurantchef på Michelin-restauranten Aamanns Etablisament i over syv år. Men stress fik ham til sidst ned med nakken, og livet skulle ændres.

Det blev det med økonomi-studierne, men kun et års tid. Så skulle der hygges.


Vores naboer har taget godt i mod, og bruger os som en stue hvor der bare hygges. Og det er jo lige præcis meningen, så jeg er glad


- Hyggehjørnet skal være alt det jeg bedst kan lide. Hverken mere eller mindre. Hjemmelavede snapse i alle afskygninger, lækkert smørrebrød som det altid bør laves, og så bare en masse hygge. Alle møblerne har jeg fundet og udvalgt rundt omkring på loppemarkeder, billederne på væggene, servicen, alt er noget jeg har samlet sammen, så det passer ind i det miljø vi har her i Hyggehjørnet. Man kan sige, at mormors stue møder det gode værtshus, siger Rasmus Michaelsen der både har Dronning Ingrid og Kong Frederik på væggen, side om side med sine egne bedsteforældre.

"Smørrebrød som det altid bør laves", som Rasmus Michaelsen udtrykker det. Og lækkert ser det da også ud.

Masser af flasker med god cognac, whiskey og rom fra året 1977, Rasmus' fødeår, er på hylderne. Kim Larsen er på pladespilleren, og brætspil, magasiner og naturligvis den lokale ugeavis inviterer til at slå sig ned og hygge.

- Vores naboer har taget godt i mod, og bruger os som en stue hvor der bare hygges. Og det er jo lige præcis meningen, så jeg er glad. Man må sige at det er noget andet end det jeg ellers har prøvet - men det er helt rigtigt, og hyggeligt, siger Rasmus Michaelsen til FrederiksbegLIV.dk der kiggede ind en helt almindelig onsdag formiddag.

SommerLIV

Vi forsøger hele sommeren at give de lokale perler rygvind, og dele disse med jer der holder ferie i hovedstaden og de mange turister der er her. Kontakt os gerne, hvis du har et særligt sted eller en god oplevelse du vil give videre.

Rasmus Michaelsen fremstillede selv snapse da han i sin tid var restaurantchef på Aamanns Etablisament. Disse snapse excellerer han stadig i, men nu på 'Hyggehjørnet'
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Klumme

Find Holger

Annonce