Annonce
Politik

Nattero: Frederiksberg stopper med at hente skrald midt om natten

Nu får borgerne på Frederiksberg nattero - i hvert fald frem til klokken 5. Privatfoto
Siden 1. februar har borgere udvalgte steder på Frederiksberg fået afhentet skrald mellem klokken 3 og 5 om natten. En evaluering konkluderer, at fordelene ikke står mål med generne, hvorfor pilotprojektet skrottes senest med udgangen af denne måned.

Det vakte ramaskrig hos mange, da udvalgte borgere på Frederiksberg sidste år blev stillet i udsigt, at de i begyndelsen af 2021 ville få afhentet skrald mellem klokken 3 og 5 om natten. Pilotprojektet blev besluttet på et møde i by- og miljøudvalget tilbage i august 2020 med det primære formål at afdække det effektiviseringspotentiale der er i, at skraldebilerne undgår morgentrafikken.


Jeg har været skeptisk fra starten, men et enigt by- og miljøudvalg besluttede at give forsøget en chance.

Jan E. Jørgensen


Her efter at pilotprojektet har stået på i omkring halvanden måned konkluderer en evaluering, at fordelene ikke står mål med generne, hvorfor ordningen droppes med udgangen af denne måned. Formand for by- og miljøudvalget, 1. viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V), siger:

- Jeg har været skeptisk fra starten, men et enigt by- og miljøudvalg besluttede at give forsøget en chance. De foreløbige resultater viser imidlertid, at den tidsmæssige besparelse har været mindre end antaget, og at belastningen af skraldemændenes arbejdsmiljø har været større end antaget. Så på den baggrund er der jo slet ingen grund til at genere borgernes nattesøvn. Derfor slutter forsøget hurtigst muligt og senest med udgangen af marts måned.

Annonce

Glad for at man har lyttet

Det socialdemokratiske medlem af by- og miljøudvalget, Gunvor Wibroe, glæder sig over beslutningen om at skrotte pilotprojektet.

- Det er ingen hemmelighed, at forsøget med natteafhentning af affald har affødt en del kritik fra vores borgere. Socialdemokratiet har løbende været i dialog med borgerne og rejst kritikken i by- og miljøudvalget. Fra vores side er vi derfor enormt glade for, at man har lyttet, og at ordningen nu droppes, fastslår hun.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce