Annonce
Debat

Nej til kvindehandel, nej til hvidvask og nej til Nordea

Kan Nordea fortsat være kommunens bank? Arkivfoto: Bob Strong/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: I 2018 tiltrådte Frederiksberg Kommune som den tredje kommune i Danmark med enstemmighed det såkaldte Charter for Skattelyfri Kommune.

Dermed trådte Frederiksberg aktivt ind i kampen imod skattely og hvidvask og sendte et klart signal til kommunens leverandører og samarbejdspartnere om vores forventninger og krav til deres forretningsetik. Hvis man vil tjene penge på at handle med Frederiksberg Kommune, så skal man opføre sig ordentligt.


Nu viser det sig imidlertid, at Nordea har overhalet Danske bank i kapløbet om at blive Danmarks mest uetiske bank


Året efter besluttede vi ligeledes med enstemmighed at afvikle samarbejdet med Danske Bank og flytte alle vores bankforretninger til Nordea, som er en af de storbanker, som på trods af et par uheldige sager har profileret sig på et udvidet samfundsansvar.

Nu viser det sig imidlertid, at Nordea har overhalet Danske bank i kapløbet om at blive Danmarks mest uetiske bank. Som afsløret af den Cavling-vindende Politiken-journalist, Olav Hergel, i efteråret, så har Nordea Danmark i foråret 2020 aktivt tilvalgt en række transaktioner i regi af JP/Politikens Hus, som Danske Banks hvidvask-etiske komité så sig nødsaget til at vælge fra, da JP/Politikens hus ikke kunne sandsynliggøre pengenes lovlige herkomst.

Det drejer sig konkret om de millionbeløb i ikke-sporbare kontanter, som JP/Politikens Hus bogstavelig talt får ind af bagdøren som betaling for Ekstra Bladets massageannoncer og de tilhørende online sider. Det er beløb, som Politiken selv har sporet direkte tilbage til ulovlig prostitution, kvindehandel og organiseret kriminalitet.

Radikale Venstre og SF mener derfor ikke, at Frederiksberg Kommune anstændigvis kan fortsætte med Nordea som kommunens bank, og vi vil derfor foreslå, at vi finder en ny bankforbindelse med forretningsetikken i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce