Annonce
Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

- Det er mit håb, at vi i de kommende år vil kunne lykkes med at få Aveny-T permanent på finansloven, skriver Nikolaj Bøgh (K) i dette indlæg. Foto: Michael Paldan

I Frederiksberg Bladet 20. januar kunne man læse, at Aveny-T's statstilskud falder en del her i 2021. Det er ikke overraskende, for teatret fik med scenekunstaftalen fra 2019 tildelt et fireårigt udviklingstilskud på otte millioner kroner, der gradvist trapper ned frem mod 2022.

Men faldet i udviklingstilskuddet peger på et grundlæggende problem for teatrets økonomi, som vi må finde en løsning på.


Det bør være en fælles opgave for alle Frederiksbergs partier at tale teatrets sag overfor kulturpolitikerne på Christiansborg

Nikolaj Bøgh (K)


Der er ingen tvivl om, at Aveny-T med satsningen på at blive ungdomsteater udfylder en meget central rolle i hovedstadens teaterlandskab. Med teatrets nye væksthus, som vi forhåbentlig kan påbegynde opførelsen af inden længe, får Aveny-T endnu flere muligheder for at blive et mødested for unge teaterinteresserede.

Det er meget vigtigt, at vi tænker i gode tilbud til de unge, som jo skal udgøre fremtidens teaterpublikum, og derfor meget gerne skulle få en fortrolighed med teatret som kunstform. Derfor har Frederiksberg Kommune nu gennem nogle år også påtaget sig en meget stor del af forpligtelsen med at understøtte Aveny T's økonomi - sikret, at de bygningsmæssige rammer kunne blive mere velfungerende.

Men at lave teater for de unge er en fælles samfundsopgave, som staten også bør engagere sig mere i, og derfor er det mit håb, at vi i de kommende år vil kunne lykkes med at få Aveny-T permanent på finansloven, så vi kan sikre teatret en mere stabil økonomi.

Det bør være en fælles opgave for alle Frederiksbergs partier at tale teatrets sag overfor kulturpolitikerne på Christiansborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce