Annonce
Frederiksberg

Nu må vi sidde ‘med normal afstand’ om restaurantbordet

Fotoet fra Café Nöa‘h på Bryggen er fra 2017, hvor der ikke var samme krav til afstande mellem bordene, som der er nu. Til gengæld må man gerne sidde med ’normal afstand‘ ved det enkelte bord som her på billedet. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Mandag kunne restauranter og cafeer åbne igen, og hvert enkelt selskab får lov at sidde ‘med normal afstand’ rundt om bordet. Her kan du se retningslinjerne for restauranterne.

Annonce

Efter godt to måneder, hvor restauranter og cafeer måtte lukke for spisende gæster, kan de fra 18. maj igen slå dørene op.

I torsdags offentliggjorde Erhvervsministeriet retningslinjerne for, hvordan restauranterne skal gebærde sig her i fase 2 af genåbningen af Danmark.

Sundhedsstyrelsen satte 10. maj sit anbefalede generelle afstandskrav i det offentlige rum ned fra to til en meter.

Men retningslinjerne for restauranter og cafeer skruer afstanden yderligere ned for det enkelte selskab, der besøger en restaurant. De må nemlig gerne sidde til bords ’med normal afstand’. Men samme selskab bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden.

Der skal stadig være en meters afstand (eller en plast- eller glasskærm) mellem selskaberne, og de må stadig højst være på 10 personer. Se alle retningslinierne i faktaboksen herunder.

Fase 2-retningslinjer for restauranter og cafeer

  • Restauranter og cafeer mv. må ikke servere for et selskab over 10 personer. Et selskab må gerne sidde til bords med normal afstand, men bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis.
  • Restauranter og caféer kan have flere selskaber samtidig, hvis der holdes mindst 1 meters afstand eller har fx plast- eller glasskærm imellem. Der skal være to kvadratmeter pr. person i lokalet. Står de fleste gæster op, skal der være fire kvadratmeter pr. person.
  • Gæster bør ikke kunne have over 15 minutters ansigt-til-ansigt kontakt med medarbejdere, fx ved en bardisk, med mindre der er plast- eller glasskærm imellem.
  • Personalet skal overholde normale hygiejneregler for fødevarevirksomheder. Derfor er der ikke brug for handsker. Der stilles krav om rengøring samt om nem adgang til håndvask og håndsprit for både kunder og personale. Der er særlige regler for buffetservering.
  • Restauranter, caféer, værtshuse, barer mv. må ikke indrettes som natklub ved fx. at etablere dansegulv, så afstandskravet ikke kan opretholdes. Alle serveringssteder skal lukke kl. 24.
  • Kilde: Læs de detaljerede retningslinjer på em.dk
Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce