Annonce
Byudvikling

Nu skal den gule gavl beplantes med grønt - med en reklame i midten

Den gule gavl på Vodroffsvej 5 bliver grøn og "levende". Gavlen vender ned mod pladsen foran Codanhus. Foto: Bo Børresen
En reklamefinansieret, grøn gavl dér hvor København bliver til Frederiksberg. Det er, hvad et flertal i by- og miljøudvalget har besluttet, der skal ske med den store gavl på Vodroffsvej ved Codanhus. SF og EL stemte imod forslaget.

Kommer du kørende ad Jagtvej i retning mod Frederiksberg, så bliver du i dag mødt af en stor, grøn gavl, når du krydser Ågade, og Jagtvej bliver til Falkoner Allé. Noget lignende kommer snart til at ske, når du tager en tilsvarende tur i vestlig retning ad Gammel Kongevej.

Dér hvor København bliver til Frederiksberg, vil en grøn, reklamefinansieret gavl tone frem på Vodroffsvej 5 ved siden af Codanhus. By- og miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har således besluttet at investere én million kroner i at beplante tre fjerdedele af gavlen, mens der på den sidste fjerdedel gøres plads til reklamer, som skal finansiere driften af projektet.

Det er denne grønne, reklamefinansierede gavl i krydset Falkoner Allé/Ågade, som gavlen på Vodroffsvej kommer til at ligne. Foto: Bo Børresen

Formand for by- og miljøudvalget, 1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V), forklarer:

Annonce

- En grøn gavl er en levende, lodret plantevæg, som løbende kræver en del vedligeholdelse. Det koster 40.000 kroner om året, og da kommunen ikke umiddelbart har lovhjemmel til at finansiere driftsudgifter på en privat ejendom, så har man tilladt en bannerreklame på bygningen midt i alt det grønne, som vi kender det ved gavlen på Falkoner Allé. På den måde kan den årlige driftsudgift reklamefinansieres.

Venstre-viceborgmesteren havde opbakning til beslutningen i by- og miljøudvalget fra Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Socialdemokratiet, mens SF og Enhedslisten stemte imod.

Nej tak til reklamer

Enhedslistens Thyge Enevoldsen undværer hellere en grøn gavl end en reklamefinansieret, grøn gavl:


Vi kunne sagtens have fundet de ekstra penge, det ville koste at vedligeholde en grøn, reklamefri gavl.

Thyge Enevoldsen (EL)


- Vi er for en grøn gavl, men imod en grøn gavl med en stor reklame. Så centralt placeret en gavl bør efter vores mening ikke have en reklame. Vi kunne sagtens have fundet de ekstra penge, det ville koste at vedligeholde en grøn, reklamefri gavl, fastslår Thyge Enevoldsen.

Jan E. Jørgensen ærgrer sig over, at det ikke var et enigt udvalg, der endte med at stå bag beslutningen:

- Jeg synes jo bare, at det er fint, at det ikke er skatteborgerne, der skal betale for den grønne gavl, men at vi kan få driftsudgiften finansieret ved et samarbejde med det private erhvervsliv.

Jan E. Jørgensen understreger, at han ikke ønsker hele Frederiksberg plastret til med reklamer:

- Men det undrer mig, at de røde partier af ideologiske grunde er så reklameforskrækkede, at den røde politik vinder over den grønne miljødagsorden. En grøn gavl er efter min opfattelse så attraktiv, at det må være muligt at gå lidt på kompromis med modstanden mod reklamer, siger Jan E. Jørgensen.

Annonce

Ingen blinken

Ifølge de embedsmænd, som fremstillede sagen for politikerne, har grønne gavle flere fordele, fortæller Jan E. Jørgensen:

- Det fremgår, at en grøn gavl, foruden den æstetiske værdi for byrummet ved kommunegrænsen, vil kunne reducere støjniveauet og give et bidrag til at mindske varmeø-effekten og følgerne af skybrudshændelser i området, siger han og fortsætter:


Selve reklamen vil alene blive et belyst reklamebanner og altså ikke noget, der blinker, lyser kraftigt eller på anden måde vil virke generende.

Jan E. Jørgensen (V)


- Opbygningen og vedligeholdelse af plantningsmodulerne på den eksisterende gavl ved Falkoner Allé er i en meget høj kvalitet, der sikrer, at beplantningen fremstår overbevisende frodig i hele vækstsæsonen. Den nye gavl ved Codanhus vil få en lige så høj kvalitet, lover Jan E. Jørgensen, og udsteder afslutningsvis endnu en garanti:

- Selve reklamen vil alene blive et belyst reklamebanner og altså ikke noget, der blinker, lyser kraftigt eller på anden måde vil virke generende.

_

Annonce
Annonce
Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Annonce
Annonce
Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Annonce