Annonce
Veje og pladser

Nu skal der gå et år, før man kan opkalde en vej efter en afdød

Bent Fabricius-Bjerres navn blev kort efter hans død nævnt som en mulighed for en lokation på Frederiksberg. Den nye regel betyder, at der fremover skal gå mindst et år fra en persons død til, at en lokalitet på Frederiksberg kan opkaldes efter den afdøde. Foto Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Annonce

Kommunalbestyrelsen vedtog 16. november et forslag fra SF's Balder Mørk Andersen om, at  navngivning af en lokalitet på Frederiksberg efter en afdød person tidligst kan ske et år efter, at den pågældende person er afgået ved døden.

Et års moratorietid, som sådan noget hedder, vil respektere hensynet til de efterladte til den pågældende person samtidig med, at navngivningen kan forberedes og eventuelt besluttes i by- og miljøudvalget samt søges reserveret i Dansk Adresse Register.

- SF ønsker som det første at sikre, at der ikke træffes forhastede og underbelyste beslutninger om navngivelser og for det andet, at sikre den rette politiske værdighed i processen - herunder at de efterladte kan høres inden et givent forslag overføres til kommunens "plads- og vejnavnebank", udtaler Balder Mørk Andersen.

Han tilføjer, at SF oprindeligt foreslog en to-års moratorietid, men valgte at følge forvaltningens forslag om at have en ordning i tråd med Københavns Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce