Annonce
Uddannelse

Ny aftale om lærernes arbejdstid: Byens undervisere skal have bedre tid

Det gennemsnitlige undervisningstimetal pr. år nedsættes på Frederiksberg fra 748 til 736 timer pr. lærer. Foto Emil Helms/Ritzau Scanpix
Fredag underskrev Frederiksberg Kommune og Frederiksbergs Lærerforening en aftale om et loft over lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid.

Et maksimalt undervisningstimetal på 26 ugentlige lektioner for en almindelig lærer og på 27 for en børnehaveklasseleder, hvilket betyder at det gennemsnitlige undervisningstimetal pr. år nedsættes fra 748 til 736 timer pr. lærer.

Det er hovedessensen i en ny lokal arbejdstidsaftale for lærerne, som Frederiksberg Kommune og Frederiksbergs Lærerforening underskrev fredag.

Foruden loftet på antallet af undervisningstimer indeholder aftalen også frivillig registrering af arbejdstid, særlige introforløb for nyuddannede lærere og fokus på dialog og samarbejde.

Borgmester Simon Aggesen (K) er meget tilfreds med aftalen:

- Lærerne er ekstremt vigtige for det gode børneliv, som vi ønsker, alle byens børn skal have. Derfor er det vigtigt, at lærerne trives og påskønnes, og at de har gode rammer for at gøre deres arbejde. Det, håber og tror jeg, denne nye aftale vil bidrage til, siger han.


Med aftalen markerer vi, at samarbejdet mellem kommunen og dens lærere igen foregår i aftalte rammer.

Lasse Hansen


Formanden for Frederiksberg Lærerforening Lasse Hansen udtaler:

- Med aftalen markerer vi, at samarbejdet mellem kommunen og dens lærere igen foregår i aftalte rammer. Jeg har en forventning om, at aftalen vil have en positiv indvirkning på den enkelte lærers arbejdsvilkår.

Annonce

Også glæde hos S og SF

Også formanden for Frederiksberg Kommunes undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (A), ser frem til, at den nye aftale træder i kraft:

- Nu har vi en fælles aftale, som alle har nikket til. Jeg er især glad for, at Frederiksberg forhåbentligt får lidt lettere ved også at rekruttere nye dygtige lærere, hvor vi nu har et særligt introforløb med lavere timetal, hvis man er nyuddannet.

For SF's medlem af kommunalbestyrelsen, Balder Mørk Andersen, har aftelen været en lang, sej kamp:

- Endelig. Vores beslutningsforslag om arbejdstidsaftale er tidligere i to omgange blevet stemt ned, men alt godt kommer til dem som kæmper, siger han og tilføjer:

- I budgetforliget for 2020 lykkedes det SF at få fuld opbakning til, at der skulle laves en aftale med et loft over lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid. Efterfølgende tog SF del i budgettet for 2021 og sikrede derved de nødvendige midler til, at en aftale kunne landes.

Samlet set kommer aftalen til at koste cirka fem millioner kroner om året.

Annonce
Annonce
Debat

Granit på Frederiksberg Bakke er en dårlig ide

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce