Annonce
Debat

Ny plads på Frederiksberg Bakke vil skabe en bedre sammenhæng mellem Frederiksberg Have og Søndermarken

Nikolaj Bøgh (K) er uenig med Klaus Folmann i, at Zoo vil lukke i løbet af nogle år som følge af en ny plads på Frederiksberg Bakke. Foto: København Zoo

Læserbrev: Klaus Folmann bryder sig ikke om planerne om at etablere en ny plads på toppen af Frederiksberg Bakke, og mener, at Zoo vil lukke i løbet af nogle år, hvilket vil gøre projektet overflødigt.

Det tvivler jeg nu meget stærkt på, men det har heller ikke så meget med sagen at gøre. Idéen er først og fremmest at skabe en bedre sammenhæng mellem de to smukke slotshaver, Frederiksberg Have og Søndermarken og gøre det lettere for de mange fodgængere, der færdes i området at passere Roskildevej.

Desuden vil projektet fremhæve indgangspartiet til vores meget smukke Frederiksberg Slot og øge afstanden mellem slotsporten og vejbanen, hvorved arkitekturen bliver fremhævet mere.

Annonce


der er for mig at se ikke meget fornuft i at skulle drøne forbi Zoologisk Have og Frederiksberg Slot med høj hastighed, så jeg tror, vi bliver glade for, at trafikken bliver dæmpet lidt

Nikolaj Bøgh (K)


Jeg er overbevist om, at et mere veldefineret byrum og en pladsdannelse på toppen af bakken vil øge den rekreative værdi, og det er et led i et samlet løft af hele området omkring Roskildevej, som er en meget vigtig destination både for Frederiksbergborgerne og for byens mange besøgende.

Som hovedregel vil der fortsat være åbent for biltrafik, men der er for mig at se ikke meget fornuft i at skulle drøne forbi Zoologisk Have og Frederiksberg Slot med høj hastighed, så jeg tror, vi bliver glade for, at trafikken bliver dæmpet lidt.

Det rigtigt, at der er lagt op til forsøgsvis at lukke for trafikken i trafiksvage perioder, for yderligere at teste områdets anvendelsesmuligheder, formentlig navnlig midt på sommeren. Det, synes jeg også selv, er interessant, fordi det vil kunne give os nogle erfaringer at bygge på i forhold til fremtidens trafikafvikling i området.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Mest læste

Alarm112

20-årig dømt for stribevis af voldtægter og dødstrusler

Seneste nyt

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce