Annonce
Debat

Ny plan for ressourcer og affald 2026 giver bekymringer: Ødelagt søvn og helbredsfølger

- Hvad om skraldebilerne kørte ud som hidtil, men til gengæld fortsatte til kl. 18.00? Det kunne vi alle meget bedre acceptere og leve med, skriver Lise Damsgaard-Jørgensen i dette indlæg.Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

LÆSERBREV: Frederiksberg Kommune vil i sin affaldsplan have os til at sortere mere og dermed udnytte ressourcerne bedre. Hvem kan være uenig i det? Vi synes dog, at der er et par grunde til bekymring.

I Krystalgården med 216 ejerlejligheder bruger vi allerede mange kvadratmeter og mange arbejdstimer på at håndtere affald. Vi kan ikke etablere centralsug eller nedgrave containere i et 50 år gammelt byggeri, og vi har ikke plads til flere containere under tag. Skal vi bygge nyt for at imødekomme kommunens plan? Hvor skal pladsen komme fra – og pengene?


Kommunen vil også udnytte kapaciteten af skraldebiler bedre ved ”tidlig udkørsel”. Fint på papiret, men det indebærer i den virkelige verden, at containere skal trilles frem og tilbage, løftes og tømmes fra kl. 3 om natten. Borgerne vil få ødelagt deres nattesøvn flere gange om ugen med de helbredsfølger, det kan få


Vi ser hellere, at affaldet afhentes oftere – især pap- og plastcontainere fyldes hurtigt. Vores beboere sorterer meget i lejlighederne, men da mange er ældre, vil det være et problem, hvis afstanden til containerne bliver større, og det kan gå ud over viljen til at sortere.

Kommunen vil også udnytte kapaciteten af skraldebiler bedre ved ”tidlig udkørsel”. Fint på papiret, men det indebærer i den virkelige verden, at containere skal trilles frem og tilbage, løftes og tømmes fra kl. 3 om natten. Borgerne vil få ødelagt deres nattesøvn flere gange om ugen med de helbredsfølger, det kan få. Og vi skal tilmed betale 120 kr. mere om året for det?

Hvad om skraldebilerne kørte ud som hidtil, men til gengæld fortsatte til kl. 18.00? Det kunne vi alle meget bedre acceptere og leve med.

Kommunen lover dialog om den nye plan. Vi håber på lydhørhed over for borgerne og ser frem til en fornuftig ressourceanvendelse til glæde for os alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

Debat

SF: Humor skal give en renere by

Debat

Corona-caffelatte-abstinenser hos de radikale?

Klumme

Revykongens villa

Annonce