Annonce
Frederiksberg

Nyt projekt under Buen: Byens unge skal prøve kræfter med kunst

Her ses Marco D’Andrea og Sophie Andrea Pedersen, der sammen med Tilia Isabella Bagger står bag projektet under Buen.
En hvid container under Bispeengbuen skal fremadrettet være et fælles mødested for unge, der ønsker at blive bedre til og klogere på kunst. Iværksætterne bag håber, at det bliver et kreativt frirum særligt for unge piger.
Annonce

Pladsen under Bispeengbuen, der kaldes Urban 13, har længe været legeplads for en lang række arrangementer, som indtil nu har talt alt fra musikfestivaler, sport, iværksætteri og andre sociale arrangementer. Nu er endnu et projekt på vej, der er henvendt byens kreative unge.

Om en måned eller to forventes en hvid togcontainer ved navn ”White Cube” nemlig at stå klar, og containeren skal fremover være base for projektet ”Buen & Engen”, som danner ramme om det kreative engagement under Buen.

Annonce

Forskellige mennesker skal mødes

Det er Marco D’Andrea fra Foreningen for Social Innovation samt Sophie Andrea Pedersen og Tilia Isabella Bagger, der begge tidligere har arbejdet med performance design og visuel kultur, som står bag projektet. De håber, at det også kan være med til at samle dem, der ikke nødvendigvis omgås til daglig. Det fortæller Marco D’Andrea til Frederiksberg Fonden:

-Vi tror på, at der med kunsten og det kreative frirum kan skabes et samlingspunkt, hvor stærke unge møder dem, der har færre ressourcer, siger han.


Meget af det, vi ser på gadeplan med sport og så videre, henvender sig til drenge. Vi vil også gerne have pigerne med i gadelivet – på den gode måde


Det er dog ikke kun for at lade de unge møde hinanden, at projektet er sat i søen. Det handler imidlertid også om at give de unge en mulighed for at blive en del af en kunstverden, der er meget etableret. Det fortæller Sophie Andrea Pedersen.

Annonce

Henvender sig mest til piger

Mens de unge umiddelbart er den klare målgruppe, lægger Sophie Andrea Pedersen ikke skjul på, at projektet henvender sig mest til piger.

-Meget af det, vi ser på gadeplan med sport og så videre, henvender sig til drenge. Vi vil også gerne have pigerne med i gadelivet – på den gode måde, fortæller hun og uddyber, at det er muligt at komme og gå, som man vil.

Projektet er støttet af Frederiksberg Fonden, der har doneret 155.000 kroner til formålet. Penge bruges til at ombygge containeren og til drift i de første fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce