Annonce
Frederiksberg

Ombudsmanden lægger Aggesens boligsag ned

Alt er foregået efter bogen på rådhuset, i borgmester Simon Aggesens meget omtalte boligsag. Det understreger Folketingets Ombudsmand i dag torsdag. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
"Jeg har ikke grund til at tro, at der er sket en overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed," siger Folketingets Ombudsmand Niels Fenger, der ikke gør mere ved sagen.
Annonce

Folketingets Ombudsmand Niels Fenger har i dag torsdag meddelt Frederiksberg Kommune, at han ikke foretager sig mere i den meget omtalte sag om borgmester Simon Aggesens boligsag. En sag som blandt andet omhandlede opdeling af en lejlighed, der har tilhørt Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen.

Efter medieomtale i slutningen af september sendte ombudsmanden flere spørgsmål til Frederiksberg Kommune om kommunens behandling af sagen. Ombudsmanden spurgte navnlig til inhabilitet, herunder om den nuværende borgmester havde deltaget i eller på anden måde haft en rolle i kommunens sagsbehandling af hans egen private sag om at opdele en lejlighed i to lejligheder.

Ombudsmanden bemærkede også, at han ikke på det foreliggende grundlag fandt anledning til at stille spørgsmål om eventuel misbrug af fortrolig information, idet han dog bad kommunen om at bekræfte, at oplysninger om opdeling af lejligheder udgør offentlig tilgængelig information.

Endelig bemærkede ombudsmanden, at han alene kan forholde sig til en myndigheds behandling af en sag. Han har således ikke kompetence til at undersøge en lokalpolitikers (og herunder en borgmesters) handlinger som privatperson, skriver Ombudsmanden på sin hjemmeside ombudsmanden.dk


Kommunalbestyrelsen må drøfte, om vi kan opstille nogle regler for den hjælp forvaltningen må give kommunalbestyrelsesmedlemmer og borgmestre i deres private sager, også før sagerne formelt rejses

Thyge Enevoldsen, Enhedslisten


Frederiksberg Kommune har efterfølgende sendt en redegørelse og sagens dokumenter til ombudsmanden. Det fremgår af materialet, at borgmesteren ikke har deltaget i eller på anden måde har haft en rolle i forhold til kommunens behandling af sagen. Kommunen bekræfter også over for ombudsmanden, at oplysninger om opdeling af lejligheder er offentlig tilgængelig information, der fremgår af kommunens hjemmeside, skriver ombudsmanden.dk

Ombudsmanden skriver i dag til Frederiksberg Kommune, at han på baggrund af de oplysninger, som han har modtaget, ikke har ”grund til at tro, at der er sket en overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed”, som Ombudsmanden formulerer det.

Annonce

Glad borgmester

- Ombudsmanden har nu lukket sagen, ligesom magistraten i Frederiksberg Kommune også har modtaget en meget grundig redegørelse. Det er jeg selvfølgelig glad for. For det betyder, at vi i kommunalbestyrelsen nu igen kan kan samle os om det vigtige arbejde for den by, vi kender og holder af, siger borgmester Simon Aggesen til Frederiksberg Bladet.

Nu mangler kun Erhvervsstyrelsen at se nærmere på Aggesens boligsag i forhold til borgmesterens bolighandel med Bibelselskabet. Her skal erhvervsstyrelsen se nærmere på om Bibelskolen solgte lejligheden for billigt til Simon Aggesen.

Bibelselskabet indsender deres høringssvar til Erhvervsstyrelsen, hvorefter Erhvervsstyrelsen skal behandle sagen. FrederiksbergLIV.dk følger ligeledes op på denne sag.

Annonce

EL: Opstil regler

- Når Ombudsmanden alene ser på, om der var tale om inhabilitet i den afgrænsede sag om tilladelse til at opdele lejligheden, er der ikke noget overraskende i, at han ikke finde grundlag for en nærmere undersøgelse. Jeg mener heller ikke, der er noget at komme efter i den del. Jeg mener til gengæld, at de svar vi har fået på vores spørgsmål viser, at vi i kommunalbestyrelsen må drøfte, om vi kan opstille nogle regler for den hjælp forvaltningen må give kommunalbestyrelsesmedlemmer og borgmestre i deres private sager, også før sagerne formelt rejses. Jeg synes, det er den del af sagen, som vi i kommunalbestyrelsen berettiget kan interessere os for, siger Enhedslistens Thyge Enevoldsen og fortsætter.

- Økonomien omkring køb og salg må Erhvervsstyrelsen og Skat tage sig af. Og spørgsmålet om moral og dobbeltmoral som bl.a. Berlingske og Politiken har rejst, er jo i bund og grund et spørgsmål mellem borgmesteren og hans vælgere. Det vil jeg ikke blande mig i. Jeg tror de fleste ved jeg ikke stemmer på de konservative, siger Thyge Enevoldsen.

Annonce

R: Vi har fået svar

- Ombudsmandens konklusion i forhold til habilitet er som jeg forventede. Det er godt for både forvaltningen og det politiske niveau på Rådhuset. I Magistraten har vi også fået svar på de spørgsmål, vi har stillet sammen med S, SF og EL, så fra radikal side har vi ikke yderligere at tilføje for nuværende, siger Radikale Venstres Lone Loklindt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Revykongens villa

Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Annonce