Annonce
Byliv

Den opsøgende offerrådgivning styrkes på Frederiksberg

Den nu styrkede offerrådgivning er et samarbejde mellem Københavns politi og Røde Kors. Indsatsen er afhængig af uddannede frivillige, der tilbyder gratis rådgivning. Foto: Røde Kors Hovedstaden
En donation på en million kroner skal styrke den opsøgende offerrådgivning i Københavns politikreds.
Annonce

Donationen gives af TrygFonden til Københavns politikreds, der dækker Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Københavns kommuner.

Ulykker og kriminalitet kan efterlade ofre, vidner og pårørende traumatiserede af de voldsomme episoder.

Efterfølgende er langt fra alle klar over muligheden for offerrådgivning. Derfor efterlades mange alene med deres traumer.

Donationen fra trygfonden betyder, at offerrådgivningen i Røde Kors Hovedstaden og Københavns politi kan styrke deres opsøgende indsats. På denne vis vil flere blive taget hånd om.


Med donationen fra TrygFonden kan vi nu sikre, at flere får tilbud om en gratis, anonym krisesamtale med en frivillig offerrådgiver. Vi kan opkvalificere vores frivillige, så de i højere grad er klædt på til den opsøgende rådgivning. Det er med til fortsat at styrke kvaliteten af vores arbejde.

Else Bundesen, formand for Offerrådgivning i Røde Kors Hovedstaden


Henrik Rosenven, politikommissær ved Sektionen for forebyggende screening i Københavns Politi, udtaler om donationen betydning:

- I Københavns Politi oplever vi ofte, at både ofre, vidner og pårørende kan være meget påvirkede af voldsomme episoder, og vi vil rigtig gerne hjælpe de mennesker godt videre i deres liv. Derfor er jeg også glad for, at der nu kan arbejdes endnu mere med den opsøgende indsats, så flere bliver opmærksomme på muligheden for at få oplevelsen bearbejdet ved Offerrådgivningen.

Udtalesen suppleres af Christina Tang Sørensen, kontaktperson for politisamarbejdet i Offerrådgivningen, der kan berette om følgende oplevelser:

- Vores erfaringer viser, at der er stort behov for en opsøgende indsats, og at det proaktive opsøgende arbejde stiller nye krav til samtaleteknik i rådgivningen af mennesker i krise.

Hos Røde Kors glædes de også over donationen, og Else Bundesen, der er formand for Offerrådgivning i Røde Kors Hovedstaden, kan fortælle følgende om donationens betydning:

- Med donationen fra TrygFonden kan vi nu sikre, at flere får tilbud om en gratis, anonym krisesamtale med en frivillig offerrådgiver. Vi kan opkvalificere vores frivillige, så de i højere grad er klædt på til den opsøgende rådgivning. Det er med til fortsat at styrke kvaliteten af vores arbejde.

Hvis offerrådgivningen har relevans i din livssituation, kan Røde Kors Hovedstaden kontaktes døgnet rundt på telefon: 21 20 91 70.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Annonce