Annonce
Erhverv

Ordrerne vælter ind: 13-årige Jonas laver mad til pressede familier under coronakrisen

Jonas Hinge Thomsen har opfundet sit eget fritidsjob med stor succes. Foto: Jens Mouvielle
Jonas Hinge Thomsen tog for et par uger siden springet ud i et iværksættereventyr. Han havde dog ikke i sin vildeste fantasi troet på, at han på blot to uger senere ville stå med fyldte ordrebøger.

Efter det er blevet meldt ud, at coronarestriktionerne forlænges endnu en gang, har vi nok alle brug for at læse en nyhed med en positiv vinkel på den situation, vi står i.

Sådan en er 13-årige Jonas Hinge Thomsen fra Valby heldigvis leveringsdygtig med. I sidste uge tog han - uden sine forældres viden - springet ud i et iværksættereventyr.

Jonas skrev ud i diverse lokale Facebook-grupper, at han havde et tilbud til dem, der havde svært ved at overskue at lave mad selv som følge af en presset dagligdag med hjemmepasning og så videre. En af de Facebook-grupper han lavede et opslag i var 'Vi der holder af Frederiksberg og bor her'.

Jonas har trods sin unge alder god erfaring med at lave mad, og for at sikre kvaliteten i sin service tog han også lige et hygiejnekursus over nettet. Optimistisk vil nogen måske tænke, men så skal de lige læse resten af historien.

Annonce

Fyldte ordrebøger

- Idéen kom af sig selv. Jeg elsker at lave mad, og så sad jeg bare herhjemme og havde ikke rigtig noget at lave. Jeg kedet mig faktisk lidt, og vejret var dårligt, og så har jeg jo hørt fra nyhederne, at folk godt kan være presset i den her tid. Derfor kom jeg på, at jeg kunne lave mit eget fritidsjob ved at tilbyde dem min hjælp, siger Jonas Hinge Thomsen med et sort smil og fortsætter:

- Så jeg skrev ud som et lille forsøg for at se, om der var interesse for det, og det må man sige, at der er. Så jeg er glad for at kunne hjælpe.

Jonas Hinge Thomsens Facebook-opslag blev slået op mandag 4. januar, og allerede dagen efter tjekkede den første ordre ind. Det var en person fra Valby, der gerne ville bestille aftensmad til de næste syv dage.

Jonas Hinge Thomsens Facebook-opslag på 'Vi der holder af Frederiksberg og bor her'. Foto: Facebook

Jonas handlede ind og lavede syv forskellige retter på tre timer, der blev leveret samme dag. Siden er ordene væltet ind, og den næste uges tid skal Jonas lave mad til otte familier i flere københavnske bydele.

- Jeg har fået noget at lave, må man sige. Det er nogle lange dage, men det er super sjovt, og jeg laver noget, jeg virkelig godt kan lide. Det er gået meget bedre, end jeg havde turde håbe på, så jeg er virkelig glad, siger Jonas Hinge Thomsen.

Annonce

Deler du ikke lige, mor

Det kom ikke som den helt store overraskelse for Jonas mor, Ulla Hinge Thomsen, at hendes søn har kastet sig ud i et iværksætterprojekt.

Jonas har nemlig længe lagt store planer for, hvordan han kunne tjene sine egne penge. Alligevel skulle Ulla Hinge Thomsen kigge en ekstra gang på det opslag, hendes søn ringede og spurgte, om hun ikke lige ville dele.

- Jeg var på vej i møde, da han ringede til mig, og da jeg kiggede på hans opslag en time senere, kunne jeg se, at det væltede ind med kommentarer. Det kom lidt bag på mig og hans far, at han også allerede havde fået sine første ordre, men han har godt styr på det, så vi er bare meget stolte, siger hun.


Jeg har fået noget at lave, må man sige. Det er nogle lange dage, men det er super sjovt, og jeg laver noget, jeg virkelig godt kan lide. Det er gået meget bedre, end jeg havde turde håbe på, så jeg er virkelig glad.

Jonas Hinge Thomsen.


Tonen på Facebook kan til tider godt være hård, og derfor kan man som forældre godt blive lidt bekymret, når ens barn modtager mange beskeder fra fremmede. Lykkeligvis har der kun været positive henvendelser.

- Jeg var selvfølgelig bekymret for, at der var nogle, der kunne finde på at sende nogle hårde beskeder til ham, men det har der ikke været. Tværtimod. Folk er så positive og støttende, og en familie fra Jylland har også sendt en lille donation for at støtte hans eventyr, siger Ulla Hinge Thomsen.

Annonce

Fremtid som iværksætter

Hvis Jonas Hinge Thomsen kan skaffe arbejde til mere end 30 dage, skal han have status af fødevarevirksomhed. Det vil kræve en del mere arbejde, og derfor tager han det lidt, som det kommer, men drømmene er store.

- Min drøm med det her projekt er, at jeg kan gå og hygge mig med det, mens det kan vokse sig større. Jeg synes, det er rigtig sjovt, og jeg vil gerne fortsætte med det, siger Jonas Hinge Thomsen.

- Jeg drømmer om at blive iværksætter og lave noget, der kan gøre en forskel, og det kunne godt være sådan noget som det, jeg laver nu. Jeg kan sagtens se, at det her kan blive min levevej fremover, hvis det vokser sig rigtig stort. Men det kan også sagtens være, det bliver noget andet.

Ud over mad har Jonas Hinge Thomsen en passion for kager. Privatfoto

Noget tyder på, at det godt kunne gå hen og vokse sig stort. Der er i hvert fald flere medier, der har fået øjnene op for Jonas Hinge Thomsens eventyr, og han skal både forbi Radio 4, ligesom Go’ Morgen Danmark under vores interview også vil høre, om han har tid til dem.

- Jeg synes, det er virkelig, virkelig sjovt at snakke med medierne. Når nu de vil give mig lidt taletid, kan jeg brede budskabet om at hjælpe hinanden. Og så er det jo også et boost til forretningen, griner Jonas.

Hvis du godt kunne tænke dig at gøre brug af Jonas Hinge Thomsens tilbud, skal du kontakte ham over Facebook. Så finder I ud af en pris og en ret sammen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Børnevelfærd før profit

Sundhed

Frederiksberg Forsyning: Sådan får du en sms næste gang vandet er forurenet

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce