Annonce
Trafik

Otte ens skilte med få meters afstand: Så skulle den være feset ind

Otte ens p-skilte på stribe. - Sagen er udtryk for en galopperende skiltemani, mener Bent Blüdnikow. Foto: Ira Hartogsohn
Ægteparret Ira Hartogsohn og Bent Blüdnikow bor centralt på Frederiksberg. Alligevel har de kun få meter til skov - skilteskov vel at mærke. Otte p-pladser til elbiler på rad og række er blevet forsynet med hvert sit skilt. - Det må kunne gøres enklere, medgiver 1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V).
Annonce

- Skiltebureaukraterne fra rådhuset har slået til igen, siger Ira Hartogsohn og nikker i retning af otte skilte, som står på rad og række ud for hver sin parkeringsbås på Carit Etlars Vej, en sidevej til Frederiksberg Allé.

Bent Blüdnikow og Ira Hartogsohn mellem to af de otte identiske skilte på Carit Etlars Vej. Foto: Bo Børresen

De otte blå skilte er fuldstændig ens. Det samme er deres budskab: Parkeringspladserne er forbeholdt elbiler. Det får man således oplyst otte gange på en cirka 20 meter lang strækning.

- Ingen andre steder i hovedstaden er der et skilt for hver plads. I Københavns Kommune regner man med, at folk kan læse et enkelt skilt og forstå betydningen. Men bureaukraterne på Frederiksberg Rådhus mener åbenbart ikke, at byens borgere kan slutte sig fra et skilt til de syv andre pladser. Så nu har de skabt en skilteskov, konstaterer Ira Hartogsohn.


Sagen er udtryk for en galopperende skiltemani.

Bent Blüdnikow


Hun bakkes op af sin mand, Bent Blüdnikow:

- Overskiltningen er mere betydningsfuld end som så og ikke kun et spørgsmål om Carit Etlars Vej. Sagen er udtryk for en galopperende skiltemani. Jo flere skilte jo bedre. Man er ved at omdanne Frederiksberg Kommune til hele Storkøbenhavns skilteskov. Skiltene er ganske ofte helt unødvendige, mener Bent Blüdnikow og fortsætter:

- Hvis ikke politikerne eller offentlige protester standser kommunens skiltefanatikere, vil denne mani og forurening af det offentlige rum brede sig yderligere, advarer han.

Annonce

Vil finde en løsning

Frederiksbergs 1. viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V), som også er formand for by- og miljøudvalget, medgiver, at Ira Hartogsohn og Bent Blüdnikow har en pointe:

- Vi skal naturligvis kun opsætte de skilte i byen, som rent faktisk er nødvendige – både af æstetiske og økonomiske hensyn. Men skilte skal samtidig opsættes, så de ses tydeligt, så bilister ikke uforvarende kommer til at parkere, hvor de ikke må. Det kan jo have konsekvenser i form af en afgift. I det konkrete tilfælde har dette vægtet tungt, siger Jan E. Jørgensen, men tilføjer i samme moment:

- Forvaltningen er i gang med at finde en mere hensigtsmæssig skilteløsning, lover Jan E. Jørgensen (V). Foto: Bo Børresen

- Jeg er dog helt enig i, at det må kunne gøres enklere på Carit Etlars Vej. Forvaltningen er da også i gang med at finde en mere hensigtsmæssig skilteløsning, der inkluderer færre skilte på strækningen, lover 1. viceborgmesteren og understreger:

- De skilte, der nedtages, bruger vi et andet sted.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er bæredygtighed da virkelig så slemt?

Debat

Børn: Det handler ikke kun om flere ressourcer

Annonce