Annonce
Krimi

Peter Bangs Vej: 21-årig mand tiltalt for trafikdrabet på fem-årig pige

Gerningsstedet på Peter Bangs Vej, hvor et blomsterhav rejste sig i dagene efter trafikdrabet på den fem-årige pige 29. oktober 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod en 21-årig mand for blandt andet uagtsomt manddrab og kørsel i påvirket tilstand ved dødsulykken på Peter Bangs Vej 28. oktober sidste år.

Den fem-årige pige blev dræbt på stedet, da den tiltalte fra en sidevej kørte tværs over Peter Bangs Vej og op på fortovet, hvor pigen befandt sig sammen med sin mor. Moren blev også påkørt, men slap med lettere kvæstelser. Den 21-årige forlod gerningsstedet, men blev anholdt den følgende dag efter en intensiv eftersøgning.

Manden er nu blandt andet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, kørsel i bevidstheds- og narkopåvirket tilstand og uden at have generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, samt for at flygte fra et færdselsuheld uden at hjælpe en person i øjensynlig livsfare.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

35 anklagepunkter

Den 21-årige mand er desuden tiltalt for sin kørsel i forbindelse med et alvorligt færdselsuheld 19. januar 2019 på Ingerslevsgade på Vesterbro, hvor to personer blev alvorligt kvæstet. Her omfatter tiltalen blandt andet forsætlig fareforvoldelse, uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, spirituskørsel og kørsel med for høj hastighed.


Sagen rummer en række meget alvorlige straffelovsovertrædelser.

Kristian Kirk Petersen


Anklageskriftet indeholder i alt 35 forhold, herunder også narko- og berigelseskriminalitet.

- Sagen rummer en række meget alvorlige straffelovsovertrædelser, herunder især trafikdrabet på Peter Bangs Vej. Jeg har derfor vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale ved nævningeting, hvilket er sædvanlig fremgangsmåde i sager, hvor anklagemyndighedens strafpåstand overstiger fire års fængsel, udtaler advokaturchef Kristian Kirk Petersen i pressemeddelelsen.

Den tiltalte har været varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør 30. oktober 2020. Sagen er nu sendt til Retten på Frederiksberg, hvor den afventer berammelse.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Mest læste

Alarm112

20-årig dømt for stribevis af voldtægter og dødstrusler

Seneste nyt

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce