Annonce
Keep calm and call the cops

Politidirektøren om ny måling: "Det overrasker mig ikke"

"At Frederiksbergs borgere ligger højt, overrasker mig slet ikke", siger Anne Tønnes, direktør i Københavns Politi. Foto: Jesper Gisli
Frederiksbergs borgere er de mest trygge af alle borgere i Københavns Politikreds. Det viser ny måling.
Annonce

Man bør jo næsten omdøbe Frederiksberg fra 'Hovedstadens grønne hjerte' til 'Hovedstadens trygge hjerte'.

I hvert fald hvis man skal skabe turistslogans efter den seneste tryghedsmåling. Frederiksberg ligger suverænt nummer et hvad angår tryghed, og det fik politidirektør Anne Tønnes til at gå en tur på Frederiksberg med FrederiksbergLIV.dk i den forgangne uge.

- At Frederiksbergs borgere ligger højt i målingen, overrasker mig slet ikke", siger Anne Tønnes, da vi står ved Gammel Kongevej og taler om de seneste tryghedsmålinger.

Målingerne viser, at hele 9 ud af 10 af Frederiksbergs adspurgte borgere svarede positivt på spørgsmålet 'om man grundlægende føler sig tryg i sit nabolag' - og ydermere svarer 86% af Frederiksbergs borgere positivt på, om de har tillid til, 'om politiet kommer, når man har brug for dem'.

Det er uden sammenligning topscoreren i politikredsen!


Jeg kan forestille mig et møde hvor man eksempelvis drøfter et problem borgerne oplever. Det kan være at der køres for stærkt på en bestemt vej. Så kan man mødes og drøfte alle mulige løsninger. Eller andre problemer. Også dem politiet ser, og hvor det kan give mening at drøfte med borgerne hvad løsningerne kan være. Sådan et personligt og fysisk forum, kunne jeg godt se muligheder og perspektiver i

Anne Tønnes om idéen om et slags 'borgerpanel'


- Der er nogle generelle tendenser, som vi vurderer, giver høj tryghed. Det gælder både på Frederiksberg, men også flere andre steder: Antallet af indbrud og tyverier er for eksempel faldet markant de seneste år i hele politikredsen. Det gør naturligvis folk trygge. Derudover er der forholdsvis ro på bandekonflikterne, og hvis vi også skal tage en lille smule af æren hos politiet, så synes jeg vi er gode til, at være i øjenhøjde med borgerne og skabe fine relationer og tillid. Og det går selvfølgelig begge veje. Det er ekstremt vigtigt for samarbejdet og dermed trygheden, at vi har denne gode kontakt og tillid, siger Anne Tønnes og fortsætter.

- Det oplever vi, er en af forklaringerne på, at der er så gode tilbagemeldinger på Frederiksberg. Vi har et virkelig godt samarbejde med alle, fra borgmesteren og medarbejderne i hele rådhusets organisation, til foreninger og folk på gaden. Det fungerer virkelig godt på Frederiksberg, også takket være 'Din betjent'-ordningen, hvor nærpolitiet på Peter Bangsvej og de betjente der er tilknyttet lokalt, spiller en afgørende og aktiv rolle. Vi skal altid være åbne og tilgængelige, og der kan vi aldrig blive gode nok.

Annonce

Pønser på et 'borgerpanel'

Netop i forhold til behovet for altid at være så tilgængelige og i øjenhøjde som muligt, pønser Anne Tønnes på at tage et nyt initiativ.

Et 'borgerpanel' hvor forskellige borgere fra Frederiksberg skal deltage i en debat, en samtale eller en drøftelse af aktuelle jordnære og betydningsfulde emner.

- Formen og rammerne er slet ikke halvt på plads. Det er kun på idéplan. Men, jeg kan forestille mig et møde hvor man eksempelvis drøfter et problem borgerne oplever. Det kan være at der køres for stærkt på en bestemt vej. Så kan man mødes og drøfte alle mulige løsninger. Eller andre problemer. Også dem politiet ser, og hvor det kan give mening at drøfte med borgerne hvad løsningerne kan være. Sådan et personligt og fysisk forum, kunne jeg godt se muligheder og perspektiver i, siger politidirektør Anne Tønnes, der øjensynligt ikke har tænkt sig at hvile på de trygge laurbær. Og det er jo i sig selv meget trygt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

Debat

SF: Humor skal give en renere by

Debat

Corona-caffelatte-abstinenser hos de radikale?

Klumme

Revykongens villa

Annonce