Annonce
Frederiksberg

Politiet: Vi er gode til at holde afstand, men et sted er der fortsat lidt udfordringer

Skiltning i byens parker, som her i Ørstedsparken, opfordrer til at holde afstand. - Foto: Christian M. Olsen

»Generelt ser det ud til, at borgerne har forstået nødvendigheden af at overholde anvisningerne,« lyder det fra Københavns Politi.

Annonce

Det ser ud til, at københavnerne tager situationen alvorligt og følger myndighedernes anvisninger.

Sådan lyder det fra Københavns Politi, der holder et vågent øje med, om københavnerne retter sig efter afstandsreglerne og overholder forbuddet mod forsamlinger over 10 personer, som er indført i forbindelse med den øjeblikkelige corona-situation.

»Borgerne er gode til at holde afstand, og vores folk på gaden oplever kun få eksempler på forsamlinger på mere end 10 personer,« siger fungerende politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi.

På et punkt oplever politiet dog stadig, at ikke alle retter sig efter reglerne.

»Der er stadig lidt udfordringer ved udendørs sportsfaciliteter, men generelt ser det ud til, at borgerne har forstået nødvendigheden af at overholde anvisningerne,« siger fungerende politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi.

Annonce

Skilte og ensretning skal hjælpe

Der er sat skilte op i byens parker med opfordringer til at holde afstand, og ved Søerne er gåturene blevet ensrettet. Medarbejdere fra kommunen hjælper med at guide borgerne, der er ude at nyde det gode vejr.

Hos Københavns Politi beretter vagtchefen, at byen også var særdeles mennesketom natten til tirsdag. »Selv for en nattevagt var det bemærkelsesværdigt, hvor få mennesker, der var at se i bybilledet,« lyder det fra politiet, der kommer med en klar opfordring:

»Københavns Politi vil gerne sende en opfordring til, at alle borgere holder fast og bliver ved med at følge myndighedernes anvisninger. Bliver hjemme så meget som muligt og holder afstand, når man er ude. Det, vi gør nu, gør en forskel,« lyder det fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

Debat

SF: Humor skal give en renere by

Debat

Corona-caffelatte-abstinenser hos de radikale?

Klumme

Revykongens villa

Annonce