Annonce
Frederiksberg

Politikommissær om Ågade-kryds: »Folks moral er skredet, så nu hjælper vi den lidt på vej«

Annonce

I sidste uge bragte vi historien om Johanne og Susan Mathiesen, som begge har haft voldsomme oplevelser i krydset Ågade/Jagtvej/Falkoner Allé, fordi bilister ikke overholder forbuddene mod højre- og venstresving. Nu sætter politiet ekstra fokus på krydset.

Hver dag oplever Susan Mathiesen og hendes datter Johanne bilister, som ikke overholder skiltningen i krydset ved Ågade/Jagtvej/Falkoner Allé med forbud mod at svinge til højre fra Jagtvej og til venstre fra Falkoner Allé. Det har blandt andet resulteret i, at Johanne Mathiesen for få uger siden var vidne til, at en cyklist blev kørt ned, og hendes mor var weekenden efter selv ved at blive kørt ned, da hun krydsede en fodgængerovergang.

»Vi venter bare på den næste dødsulykke,« sagde Susan Mathiesen til avisen.

Hun og hendes datter har flere gange oplevet, hvordan politiets tilstedeværelse i krydset har ændret bilisternes adfærd til det positive, og de er ikke i tvivl om, at mere politikontrol vil være løsningen.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/11/24/158512/beboere-om-aagade-kryds-vi-venter-bare-paa-den-naeste-doedsulykke/

Annonce

Mere politi på gaden

Det giver teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) dem ret i.

»Vi kan fra kommunens side ikke gøre så meget, når der er tale om bevidste handlinger fra bilisternes side. Og det kan jeg forstå, at beboerne også vurderer, når de oplever at politiets tilstedeværelse har stor betydning for, om reglerne bliver overholdt. Derfor deler jeg beboernes ønske om øget tilstedeværelse fra politiets side. Jeg vil håbe, at Folketinget vil ændre prioriteringen af politiets ressourcer ved eksempelvis at droppe den nyttesløse grænsekontrol, så politiet kan opprioritere denne type opgaver, der vil have stor betydning for trafiksikkerheden flere steder i København,« siger borgmesteren.

Annonce

Rykker ud fra i dag

Politikommissær og sektionsleder i operativ færdsel, Peter Veje, oplyser, at politiet fra nu af vil have mere fokus på krydset.

»Vi putter det på vores prioriteringsliste og går løs på det fra i dag. Der kommer ikke til at stå en betjent på hjørnet fra morgen til aften, det har vi ikke ressourcer til, men vores motorcykelbetjente kommer til at patruljere i krydset og skrive folk, hvis de ikke overholder skiltningen,« siger han og tilføjer, at de også vil se på muligheden for at slå sig sammen med lokalpolitiet i den her sag.

»Der er ingen tvivl om, at der er et problem, og det vil vi tage hånd om. Jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at vi kan få det til at stoppe helt, men vi kan nok få folk til at tænke mere over at rette sig efter skiltningen,« siger Peter Veje, som oplyser, at politiet netop har været meget til stedet i krydset ved Hillerødgade/Borups Allé, hvor der er lignende problemer.

Annonce

Der skal man power til

Johanne og Susan Mathiesen foreslog en fotovogn som en del af løsningen, men det mener Peter Veje ikke vil være måden at løse problemet på.

»Det er ikke mit indtryk, at problemet er for høj fart, og det er dét, en fotovogn fanger. I det her tilfælde skal der ren man power til, nogle betjente, der kan stå og skrive folk, så pengepungen overhales af moralen. For dét, vi kæmper imod, er folks moral. Den er skredet, så nu hjælper vi folk lidt på vej.«

Hvor længe kommer I til at have fokus på det her kryds? Er det længere end bare weekenden over?

»Ja, det er ikke overstået på onsdag, men jeg kan ikke sige, at det bliver fra 9-17 hver dag eller hvor mange dage. Men bliver ikke på samme måde hver dag,« siger Peter Veje.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Frederiksberg

Er haven for alle?

Annonce