Annonce
Debat

Pynteord pryder på de sorte huller i Frederiksbergstrategien

Annonce

Læserbrev: Kommentar til indlæg af Karen Sørensen, Platanvej 24 'Trafikken på Bernhard Bangs Allé og Dalgas Boulevard er også stigende'.

Alleen har mange ind- og udgange fra boligområder, aktivitetsområder samt mindre veje. Hele døgnet kører biler, lastbiler og buslinje 37 uden, at der er etableret trafiksikkerhed udover en mere sikker krydsningsmulighed ved svømmehallen, der alene er etableret på grundlag af politiets anbefaling.

Frederiksbergstrategien pynter sig med ord uden indhold. En strategi uden kriterier for hvordan pynteordene skal implementeres, idet kommunalbestyrelsen ikke har beskrevet retningslinjer og kriterier for, hvornår det er nødvendigt at trafiksikre - og hvordan det skal gøres.

Det betyder også, at der udføres trafiksikkerhed uden logisk tankegang.


Kommunalbestyrelsen bør tænke ind, om bestemte veje, der huser børnefamilier, midaldrende og ældre, skal fortsætte med at bære hele læsset af al den trafik.

Lene Bonsall, Bernhard Bangs Allé 13


I juli 2020 var der trafiktælling på alleen. Altså den måned på året, hvor trafikken er mindre grundet sommerferie. Tællingen skulle gøre pynteordene i strategien til sandhed. En kommunikation med Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF og dialog med Gunvor Wibroe medførte, at 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) i maj 2020 stod i front i artiklen ”Der skal flere bump på vejen”, hvor Bernhard Bangs Allé var nævnt.

Kommunalbestyrelsen bør tænke ind, om bestemte veje, der huser børnefamilier, midaldrende og ældre, skal fortsætte med at bære hele læsset af al den trafik. Trafik som borgmesteren og 1. viceborgmester bærer en del af ansvaret for. Strategien bør indeholde konkrete fremadrettede indsatser og vurderinger at trafiksikkerhedsmæssige tiltag.

Kriterier som eksempelvis antal boliger, aktiviteter, ind- og udgange fra boligområder og aktivitetsområder, antal bilister, tunge køretøjer og om der er regulære cykelstier, der forhindrer bilister i at overhale indenom.

Kommunalbestyrelsen kunne desuden bevæge sig ud i virkeligheden sammen med borgerne. Jeg går gerne med, og viser et par eksempler på hensigtsmæssige- og uhensigtsmæssige tiltag, der trænger til at efterses af sund fornuft. Dermed kan pynteord videreføres til det virkelige liv på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Klumme

Det gamle kapel

Annonce
Annonce
Debat

Vi skal værne om frivillighed

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Debat

Mænds (ringere) sundhed

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Annonce