Annonce
Debat

Pynteord pryder på de sorte huller i Frederiksbergstrategien

Annonce

Læserbrev: Kommentar til indlæg af Karen Sørensen, Platanvej 24 'Trafikken på Bernhard Bangs Allé og Dalgas Boulevard er også stigende'.

Alleen har mange ind- og udgange fra boligområder, aktivitetsområder samt mindre veje. Hele døgnet kører biler, lastbiler og buslinje 37 uden, at der er etableret trafiksikkerhed udover en mere sikker krydsningsmulighed ved svømmehallen, der alene er etableret på grundlag af politiets anbefaling.

Frederiksbergstrategien pynter sig med ord uden indhold. En strategi uden kriterier for hvordan pynteordene skal implementeres, idet kommunalbestyrelsen ikke har beskrevet retningslinjer og kriterier for, hvornår det er nødvendigt at trafiksikre - og hvordan det skal gøres.

Det betyder også, at der udføres trafiksikkerhed uden logisk tankegang.


Kommunalbestyrelsen bør tænke ind, om bestemte veje, der huser børnefamilier, midaldrende og ældre, skal fortsætte med at bære hele læsset af al den trafik.

Lene Bonsall, Bernhard Bangs Allé 13


I juli 2020 var der trafiktælling på alleen. Altså den måned på året, hvor trafikken er mindre grundet sommerferie. Tællingen skulle gøre pynteordene i strategien til sandhed. En kommunikation med Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF og dialog med Gunvor Wibroe medførte, at 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) i maj 2020 stod i front i artiklen ”Der skal flere bump på vejen”, hvor Bernhard Bangs Allé var nævnt.

Kommunalbestyrelsen bør tænke ind, om bestemte veje, der huser børnefamilier, midaldrende og ældre, skal fortsætte med at bære hele læsset af al den trafik. Trafik som borgmesteren og 1. viceborgmester bærer en del af ansvaret for. Strategien bør indeholde konkrete fremadrettede indsatser og vurderinger at trafiksikkerhedsmæssige tiltag.

Kriterier som eksempelvis antal boliger, aktiviteter, ind- og udgange fra boligområder og aktivitetsområder, antal bilister, tunge køretøjer og om der er regulære cykelstier, der forhindrer bilister i at overhale indenom.

Kommunalbestyrelsen kunne desuden bevæge sig ud i virkeligheden sammen med borgerne. Jeg går gerne med, og viser et par eksempler på hensigtsmæssige- og uhensigtsmæssige tiltag, der trænger til at efterses af sund fornuft. Dermed kan pynteord videreføres til det virkelige liv på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frederiksberg – et vidt begreb

#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Klumme

At vente på døden

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Annonce