Annonce
Debat

Radikale: Lav hjælpepakke til de unge

Lone Loklindt (R) foreslår, der bliver lavet en "hjælpepakke" til de unge på Frederiksberg, der lider af ensomhed og usikkerhed under corona-nedlukningen. Foto: www.radikalehovedstaden.dk

Læserbrev: Mens vi beder til, at skoler og gymnasier åbner igen, er det blevet tydeligt, at coronakrisen rammer de unge hårdt socialt og mentalt, og mange frygter, at nedlukningen giver senfølger for de unge på den lidt længere bane.

Derfor foreslår Radikale, at forberede en ”hjælpepakke” med relevante tilbud til alle unge.

For det første at vi ligesom i København tilbyder alle elever på ungdomsuddannelserne på Frederiksberg en gratis samtale med en sygeplejerske eller en psykolog om den fysiske, psykiske og seksuelle sundhed og trivsel. Samtalen kan dreje sig om kost, træthed og søvn, om seksualitet, om forbrug af snus og ikke mindst om den psykiske sundhed.


Mange føler sig pressede, stressede eller angste, andre føler sig triste, deprimerede og ensomme, fordi Coronatiden har ændret hverdagen.

Lone Loklindt (R)


På Frederiksberg har vi ganske vist en åben psykologrådgivning med begrænset åbningstid, men ideen er, at alle får tilbudt en sundhedssamtale.

For det andet at bakke ekstra op om socialt samvær i klubberne og Ungdomskolen, når der åbnes for fysisk fremmøde igen. De pædagogiske medarbejdere er verdensmestre i at støtte de unges fællesskab gennem aktiviteter, ture og camps.

For det tredje ønsker vi en genstartspulje, som har til formål at fremme den fysiske og mentale sundhed gennem aktiviteter i foreningslivet. Idrætsklubberne, spejderne og andre kan lave corona-tilpassede aktiviteter, som rækker ud til de unge medlemmer og deres venner. Der er brug for at mange flere mødes om fysiske aktiviteter.

De unge har været seje og mange hjælper hinanden, men nu må turen være kommet til at prioritere de unge – også fra kommunens side!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Barnets 10 bud

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skal vi glæde os til byens nye vandværk?

Debat

Fri os for granitfliser

Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Annonce