Annonce
Uddannelse

Rosa og Frederiksberg Gymnasium tændte op under borgerforslag: Nu er de 50.000 underskrifter i hus

- Det ikke rimeligt, at vi skal op i et pensum, som vi ikke er ordentlig klædt på til, siger Rosa Reffstrup. Arkivfoto: Frederiksberg Gymnasium
Den virtuelle undervisning under coronanedlukningen lever på ingen måde op til den normale undervisning. Derfor bør 3.g'ere ikke op til alle eksamener. Sådan lyder et borgerforslag fra en gruppe elever fra 3.w på Frederiksberg Gymnasium. Mere end 50.000 har bakket op, så nu skal forslaget behandles i Folketinget.

17 dage. Længere skulle det ikke tage en gruppe elever fra 3.w på Frederiksberg Gymnasium at indsamle 50.000 elektroniske underskrifter, der bakker op om deres forslag om, at dette skoleårs 3.g'ere ikke skal op til alle eksamener.

I spidsen for forslaget står Rosa Reffstrup fra 3.w:

- Vi har stillet forslaget, da vi årgang 21-elever nu har haft flere måneders virtuel undervisning. Den virtuelle undervisning lever på ingen måde op til den standard, vi kender fra fremmøde-undervisningen. Derfor er det ikke rimeligt, at vi skal op i et pensum, som vi ikke er ordentlig klædt på til, siger hun.


En af os begyndte at skrive ned, mens vi andre remsede alt det op, som var blevet for meget for os.

Rosa Reffstrup


Idéen til at starte en underskriftindsamling på borgerforslag.dk blev født kort før jul, fortæller Rosa Reffstrup:

- Vi sad fem elever - hver for sig - og arbejdede på en opgave i biologi, da linket til Meet crashede for tredje gang den dag. Frustrationen over vores nye og anderledes hverdag, stress over vores kommende SRP (studieretningsprojekt, red.) og studentereksamenen kulminerede. Vi følte, at vi var nødt til at gøre noget, siger hun og fortsætter:

- En af os begyndte at skrive ned, mens vi andre remsede alt det op, som var blevet for meget for os. En af de ting, som især frustrerede, var, at det forventes af os, at vi går op til eksamenerne til sommer på almindelig vis og klarer det, som om intet er hændt. Det vel at mærke efter et år, som har været alt andet end almindeligt og perfekt.

Annonce

31.000 støtter på et døgn

Listen af frustrationer og bekymringer såede idéen om underskriftindsamlingen på borgerforslag.dk. Borgerforslaget fik navnet 'En god afslutning til 3.g'erne' og blev officielt oprettet 4. januar.

De elektroniske underskrifter væltede ind. Efter et døgn havde borgerforslaget samlet mere end 31.000 ud af de 50.000 underskrifter det kræves, hvis et forslag skal behandles i Folketinget.

Sådan så det ud, da Rosa Reffstrup torsdag formiddag kunne konstatere, at de 50.000 underskrifter var nået. Privatfoto

Torsdag 21. januar krydsede underskriftindsamlingen de magiske 50.000 støtter. Det betyder, at partierne i Folketinget nu skal tage stilling til, hvem der vil fremsætte forslaget som et beslutningsforslag i Folketinget.

Forslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, selvom det har opnået 50.000 støttere. Grundloven siger nemlig, at det kun er medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte forslag i Folketinget.

Forventningen er, at forslagene bliver fremsat af de partier i fællesskab, som støtter ordningen om borgerforslag. Når forslaget er fremsat, bliver det behandlet stort set på samme måde som andre beslutningsforslag i Folketinget. Det vil sige, at det først kommer til førstebehandling i folketingssalen, hvorefter det bliver henvist til et af Folketingets udvalg.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce