Annonce
Trafik

Så faldt DSB's hammer: Nu bliver der længere mellem togene

Peter Bangs Vej Station. Foto Bo Børresen
Rejsende fra Peter Bangs Vej Station må fra 14. december i år indstille sig på 20 minutters-drift i stedet for 10 minutters-drift.
Annonce

Selvom DSB's kunder på Frederiksberg nok havde håbet på, at DSB ville opgive planerne om at øge ventetiden fra 10 til 20 minutter fra stationerne Peter Bangs Vej, Langgade, Jyllingevej og Islev, er det en realitet fra 14. december, hvor Frederikssundsbanen får en ny køreplan.

Frederiksberg Bladets har spurgt DSB’s informationschef Tony Bispeskov, hvordan det kan være, at DSB ikke har tilgodeset de kunder, der rejser fra stationerne Peter Bangs Vej, Langgade Jyllingevej og Islev.


Rigtig mange vil få hurtigere tog, flere afgange og bedre spredning af afgangene. Selvom om det ville være optimalt, kan togene ikke stoppe ved alle stationer - det ville give længere køretid.

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB


Han udtaler:

- Når vi laver køreplaner er udgangspunktet at gøre det attraktivt for så mange som muligt.  Dog så vil der altid være nogle, der får fordele - andre ulemper. Og her har det været vigtigt for os at tilgodese flere end hidtil, svarer Tony Bispeskov.

Annonce

Den nye køreplan

I dag kører S-togene fra København H til Frederikssund med to og 18 minutters intervaller, og den nye køreplan er lavet, da DSB finder det uhensigtsmæssigt.

I den nye køreplan kører S-togene i 10-minutters drift, og det kommer efter Tony Bispeskovs udsagn 90 procent af de rejsende på strækningen til gode.

Linje C og linje H bytter plads

Som noget nyt kører linje C som hurtigtog mellem Frederikssund og Klampenborg seks gange i timen og linje H som stoptog mellem Ballerup og Østerport tre gange i timen.

- Rigtig mange vil få hurtigere tog, flere afgange og bedre spredning af afgangene. Selvom om det ville være optimalt, kan togene ikke stoppe ved alle stationer - det ville give længere køretid. Derfor har vi besluttet at gøre det bedre for 90 procent af vores kunder, hvor de sidste ti procent får en længere ventetid, og det er kunderne på der rejser fra stationerne Peter Bangs Vej, Langgade, Jyllingevej og Islev.

Han siger afsluttende:

- Med den nye køreplan har vi forsøgt at få det bedste ud af de rammer, som vi har til rådighed. Det har længe været et indtrængende ønske fra kunderne at opnå kortere rejsetid og en mere optimal spredning mellem afgangene, og vi har opnået begge dele for langt de fleste af vores kunder med den nye plan.

Annonce
Annonce
Corona

Corona-ensretning ophæves i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Jeg går helt fra snøvsen

Klumme

Den største beslutning

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Debat

Levende begravet på Rahbeks Allé

Debat

Konservative svigter vores butikker

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Annonce