Annonce
Frederiksberg

Sådan er livet på gaden: Hus Forbi vil ramme unge i ny podcast

Hjemløse får ordet i ny podcast af Hus Forbi. - Foto: PR

I en ny podcast af Hus Forbi deler hjemløse og socialt udsatte deres unikke historier om livet på gaden. Podcasten skal især øge unges opmærksomhed på hjemløshed.

Som de første i Danmark udgiver Hus Forbi en podcast, hvor hjemløse og socialt udsatte sidder bag mikrofonen. Det vil være Hus Forbi-sælgere og hjemløse, der fører ordet, når de deler egne historier og holdninger samt interviewer kendte, politikere og andre udsatte.

Podcasten skal især fungere som et middel til at ramme en yngre målgruppe, end dem der normalt køber avisen, siger Markus Eg, som er digital leder på podcasten.

»Med podcasten ønsker vi at nå en yngre målgruppe, som formentlig kender til Hus Forbi, men sjældent køber avisen. Med podcasten gør vi det muligt for langt flere af vores sælgere at fortælle, hvad de har på hjerte. På den måde understøtter vi avisen og styrker socialt udsattes stemme yderligere,« udtaler Markus Eg.

Annonce

Livet på gaden set indefra

I podcasten stilles spørgsmål som: Hvordan overlever man uden en krone på lommen og intet sted at bo? Hvad skal der til for at bekæmpe hjemløshed og fattigdom i Danmark? Hvorfor bliver man hjemløs? Skyldes det en dårlig opvækst? Her giver sælgere deres unikke perspektiver på, hvordan livet på gaden er.

Optagelserne bliver lavet direkte på gaden, på væresteder og i et nyoprettet studie i Hus Forbis lokaler i Vanløse.

Annonce

Hjemløse interviewer hinanden

I podcastens første afsnit møder vi Simon og Tim, der begge blev hjemløse som 22-årige, og stadig er det i dag.

Simon og Tim interviewer sælgeren Morten, der har været for retten for at oprette en utryghedsskabende lejr foran Rundetårn sidste år.

Morten udtaler sig for første gang offentligt i podcasten og fortæller om, hvilken betydning retssagen har haft for hans liv.

Podcasten skal fungere som et supplement til gadeavisen. Hus Forbis kerneydelse vil dog fortsat være mødet mellem sælgere og købere på gaden.

Sælgerne vil fortsat tjene deres penge på avissalg på gaden, men podcasten skal styrke opmærksomheden på hjemløshed og hjælpe til at understøtte avissalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce