Annonce
Debat

Sælg Frederiksberg Slot og flyt hærens officersskole til Fyn? Nej tak!

Frederiksberg Slot set fra Frederiksberg Rådhustårn. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: Socialdemokraten Bjarne Lausten (MF) vil samle og flytte officersskolerne til Odense. For Frederiksberg vil det betyde, at officersskolen på Frederiksberg Slot lukker og slukker efter godt 300 år på Frederiksberg. Andre fra rødblok - nemlig lokale fra Radikale Venstre - hopper hurtigt med på vognen og forslår, at Frederiksberg Slot omdannes til ”seniorboliger, kollegieboliger eller mødested for byens kultur- og foreningsliv”. Det næste bliver måske, at ultra liberale forslår, at det vil være endnu bedre at omdanne Frederiksberg Slot til hotel eller ’Casino Frederiksberg’ for derved at fremme turismen.


Frederiksberg skal kæmpe for sine institutioner. Når de er væk, er det slut


Alle sådanne forslag kan sikkert virke besnærende for de fleste, som måske tænker, at det er lige meget, at der i en by som Frederiksberg er sådanne statslige institutioner. Men nej, det er ikke lige meget.

Det er vigtigt for alle byer, at have sådanne institutioner. Det giver profil, identitet, historie og tradition - både når vi ser tilbage og ser frem. Det er ikke ligegyldigt for hvilken som helst by at have statslige institutioner som f.eks. officersskolen. Det være sig en sygeplejeskole, en politiskole, DTU, en kasserne o.s.v. Frederiksberg skal kæmpe for sine institutioner. Når de er væk, er det slut. Alle gode forslag om alternative anvendelse af Frederiksberg Slot, er kun en ringe erstatning. Derfor skal borgmester Simon Aggesen have ros for, at han kæmper for Frederiksberg og for, at officersskolen forbliver på Frederiksberg.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce