Annonce
byggeskandale

Søndermarken: Renoveringsarbejde stoppet af kommunen, og nu skal der stemmes om genhusning

Al renoveringsarbejdet er blevet standset af et strakspåbud fra Frederiksberg Kommune.
"At beboerne skal stemme om det betyder for mig, at regningen skal over på lejerne. Hvorfor skal de ellers stemme? For mig at se burde KAB tage ansvaret og sikre genhusning uden at vælte udgiften over på lejerne. Det er jo ikke lejernes skyld, at hele renoveringen er gået skævt, siger borgmester Simon Aggesen.
Annonce

Nu begynder der endelig at ske ting og sager i den rigtige retning for de hårdt prøvede beboere i Søndermarken.

Skandale-renoveringen som FrederiksbergLIV allerede kunne fortælle om tilbage i januar, har i månedsvis været i hårknude, og trods lægers og beboeres nødråb, er der intet mærkbart sket i månedsvis. Måneder, hvor beboere skulle leve i risiko for at indånde asbest og andre giftige stoffer og sundhedsskadelige støvpartikler.

Torsdag eftermiddag sendte Frederiksberg Kommune et påbud til Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) v/ KAB om øjeblikkeligt at stoppe renoveringsarbejdet i de beboede lejligheder på borgmester Fischers Vej nr 2 og 4.

Påbuddet skyldes ikke havde sikret beboerne mod spredning af sundhedsskadeligt byggestøv. Flere beboere har i følge rådhuset kontaktet Frederiksberg Kommune og oplyst, at den påbudte sikring ikke var blevet til virkelighed. Og det fik kommunen til at skride til handling.Byggearbejdet må først genoptages, når beboerne ikke længere har adgang til lejlighederne, eller når Frederiksberg Kommune kan godkende en plan for genoptagelsen.

Annonce

Skuffet borgmester

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) har afbrudt sin sommerferie for at komme Søndermarken til hjælp. Borgmesteren er ikke imponeret over KAB's håndtering af hele skandalen.

- Jeg er så skuffet over, at FFB og KAB ikke tager det fornødne ansvar for det skandaløse og kuldsejlede renoveringsprojekt som dette er. Nu har vi analyser der endegyldigt beviser at der er asbest og andre sundhedsskadelige stoffer, og det skal der handles på. Så det bliver der, siger borgmesteren om strakspåbuddet om at standse renoveringsarbejdet.

"Jeg har indstillet overfor FFB, at de beholder råderetten over de boliger vi som kommune ellers har råderet over", fortæller borgmester Simon Aggesen, om et af tre tiltag kommunen kan gøre for at hjælpe FFB og KAB med den ulykkelige situation i Søndermarken. (arkivfoto)

- Og nu håber jeg, at FFB og KAB planlægger genhusning til alle de berørte beboere. Noget de burde have gjort for lang tid siden. Selvom genhusningen alene er FFB og KAB’s ansvar har kommunen anvist forskellige løsninger. Vi kan stille 30 boliger til rådighed i villaer, som kommunen ejer, og som bliver ledige til september. Så kan der sættes fuldt møblerede containere op på Nordens Plads. Det er der mulighed for, selvom KAB har ment det modsatte. Og så har jeg indstillet overfor FFB, at de beholder råderetten over de boliger vi som kommune ellers har råderet over. Det er de tre ting vi kan byde ind med. Så hvor der er vilje, er der vej. Nu er det op til FFB og KAB at handle, siger borgmester Simon Aggesen til FrederiksbergLIV.

Annonce

Beboere skal stemme om genhusningsplan

Mandag den 10. august skal beboerne i Søndermarken til et ekstraordnært beboermøde, hvor der skal stemmes om en genhusningsplan. Materialet og en beskrivelse af mulighederne, får beboerne to uger før.

KAB bekræfter overfor avisen, at der skal afholdes et ekstraordinært afdelingsmøde 10. august, men ønsker ikke at svare på Frederiksberg Bladets øvrige spørgsmål før beboerne har fået fremsendt beslutningsforslag.

Vi ville ellers gerne have spurgt, om regningen for genhusningen skal fordeles ud over lejernes husleje, eller om KAB finder pengene andre steder.

Det vil borgmester Simon Aggesen sådan set også gerne vide.

- At beboerne skal stemme om det betyder for mig, at regningen skal over på lejerne. Hvorfor skal de ellers stemme? For mig at se burde KAB tage ansvaret og sikre genhusning uden at vælte udgiften over på lejerne. Det er jo ikke lejernes skyld, at hele renoveringen er gået skævt, siger Simon Aggesen til FrederiksbergLIV.dk

Har du oplysninger i sagen som vi bør vide til opfølgning i sagen, er du mere end velkommen til at skrive til jesper@frederiksbergliv.dk eller ringe på 30504816.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce