Annonce
Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

De socialdemokratiske debattører i dette debatindlæg, Malte Mathies Løcke (tv.) og Gunvor Wibroe (th.), er ikke tilfredse med lukningen af børn- og unge-tilbuddet Headspace, der lukker og slukker fra 2022. Pr-foto

Læserbrev: Mange børn og unge har det svært, og tallet er desværre stigende. År efter år ser vi nye rapporter, der i stadigt stærkere vendinger slår alarm om unges psykiske helbred. Stress, angst, depression og ensomhed er efterhånden blevet en folkesygdom hos ungdommen.

Derfor var det også en stor lettelse, at regeringen i november afsatte mere end 100 millioner kroner til børn og unge i psykisk mistrivsel. Desværre går det den modsatte vej her på Frederiksberg.

I efteråret valgte et flertal med De Konservative i spidsen at spare på psykisk sårbare unge ved blandt andet at lukke det populære børn- og unge-tilbud, Headspace. Hos Headspace kan børn og unge, der har det svært, få rådgivning og hjælp af andre unge. De får nogen at tale med om alt det, der kan gøre ondt i livet.

Det var Socialdemokratiet, der i 2018 fik Headspace til Frederiksberg, men det borgerlige flertal har nu valgt at lukke tilbuddet fra 2022, og det er trist.


Besparelserne på Headspace og Åben Anonym Rådgivning udgør næsten en million kroner i kommunekassen, men omkostningen kan blive, at flere unge knækker indeni.

Malte Mathies Løcke og Gunvor Wibroe


Nu fortsætter besparelserne med fornyet kraft. Denne gang rammes kommunens Åben Anonym Rådgivning, hvor unge indtil nu, nemt og gratis, kunne tale med en psykolog. Selvom tilbuddet i de seneste år har set en fordobling i antallet af henvendelser, beskæres det nu til ukendelighed.

Fremover kan sårbare unge som udgangspunkt ikke længere få en fysisk samtale, hvor de i trygge rammer kan se deres psykolog i øjnene. I stedet skal de tage sig til takke med op til fem telefonsamtaler. Det er simpelthen uanstændigt. Det er ikke ordentlighed.

Besparelserne på Headspace og Åben Anonym Rådgivning udgør næsten en million kroner i kommunekassen, men omkostningen kan blive, at flere unge knækker indeni. Er det virkelig, hvad vi vil byde vores sårbare børn og unge, som nogen kalder den ulykkeligste generation i nyere tid? En generation, der i forvejen er hårdt presset af corona-isolation og uvished om fremtiden. Det mener Socialdemokratiet ikke.

I stedet for at lukke og beskære tilbuddene skal vi derimod sikre, prioritere og investere i dem. Til gavn for vores unge og deres fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce