Annonce
Sundhed

S foreslår COVID-19-vaccinationsplan for Frederiksberg

Socialdemokratiet ønsker en kommunal COVID-19 vaccinationsplan for Frederiksberg, skriver politisk ordfører Sine Heltberg i et læserbrev. Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Vi venter alle på, at vaccinationerne udrulles, så samfundet kan blive fuldt genåbnet. Derfor har Socialdemokratiet foreslået, at der udarbejdes en kommunal COVID-19 vaccinationsplan for Frederiksberg, så det sikres, at alle borgere, der ønsker en vaccination, og som har svært ved at tilgå eller forstå digital post, får hjælp.

Ældre i eget hjem, borgere med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser, socialt udsatte og borgere med sproglige barriererer er blandt de grupper, hvor kommunen kan gøre en ekstra indsats for, at informationen om vaccinationer kommer ud, når det bliver deres tur til at blive vaccineret. Det er naturligvis fortsat op til den enkelte, om man ønsker at tage imod vaccinationen.

Indsatsen kan varetages af hjemmeplejen, der løbende vil have dialog om vaccinationsmulighederne med de borgere, de kommer ud til. Borgere, der modtager anden hjælp, skal også tilbydes vejledning og støtte. Det kan ske via personalet på herbergerne, botilbud, aktivitets- og samværstilbud eller via de støttekontaktpersoner, der hjælper sindslidende, misbrugere og andre borgere i eget hjem.


Socialdemokratiet har foreslået, at der udarbejdes en kommunal COVID-19 vaccinationsplan for Frederiksberg, så det sikres, at alle borgere, der ønsker en vaccination, og som har svært ved at tilgå eller forstå digital post, får hjælp.


Lægerne i vores rådgivningscenter, der i det daglige hjælper borgere ud af misbrug, bør også have særlig fokus på vaccinationen, og via den boligsociale indsats har kommunen mulighed for at informere systematisk.

Med en hurtig og håndholdt indsats fra vores dygtige hjemmepleje blev der taget kontakt til alle over 65 år, der modtager både praktisk og personlig pleje, med tilbud om hjælp og transport til et vaccinationssted. Det var med til at sikre en effektiv udrulning af vaccinationerne af denne gruppe på Frederiksberg. Tak til hjemmeplejen for en stærk indsats. Jeg modtager gerne input, hvis andre har gode forslag til, hvordan vi sikrer os, at informationen når ud til alle på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce