Annonce
Debat

S: Træk besparelser på udsatte børn tilbage

- En god start ville være, at give hinanden håndslag på, at der selvfølgelig ikke skal spares 55 mio.kr. de kommende år, og at vi nu har fuld fokus på at rette området op - sammen, skriver Sine Heltberg (S)

Læserbrev: Regeringen har fremlagt et forslag til en reform af indsatsen for udsatte børn. Reformen styrker hensynet til børnene, og det er tiltrængt. For der findes forældre, som er helt uegnede til at passe på deres barn, for eksempel på grund af årelangt misbrug eller manglende evne til at styre deres voldelig adfærd.

Nogle af disse forældre har gentagne gange tidligere fået fjernet børn, som de ikke kunne tage ordentligt vare på. Her er det ikke altid rimeligt at lade tvivlen komme forældrene til gode, for i barnets første levemåneder og leveår kan der gøres stor skade på et barn. Vi ved, at hvis barnet lever 15-16 år i en dysfunktionel familie, har børn en stor risiko for at ende som hjemløse, misbrugere, kriminelle eller i selvmordsstatistikken er stor. Derfor er det fornuftigt, at regeringen vil anbringe børn tidligere, end det sker i dag.


Annonce

Der begås fejl i alt for mange sager, og endnu inden området er blevet rettet op, insisterer det borgerlige flertal – helt uforståeligt – på at gennemføre nedskæringer på 55 mio.kr. og nedlukke sociale institutioner.

Sine Heltberg


Også her på Frederiksberg har vi haft store problemer med indsatsen for de udsatte børn. Der begås fejl i alt for mange sager, og endnu inden området er blevet rettet op, insisterer det borgerlige flertal – helt uforståeligt – på at gennemføre nedskæringer på 55 mio.kr. og nedlukke sociale institutioner.

Jeg håber, at Folketinget hurtigt enes om en ny lovgivning, og at vi på Frederiksberg kan finde sammen om at skabe bedre vilkår for de udsatte børn. En god start ville være, at give hinanden håndslag på, at der selvfølgelig ikke skal spares 55 mio.kr. de kommende år, og at vi nu har fuld fokus på at rette området op - sammen. Det har børnene og deres forældre fortjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Annonce