Annonce
Sundhed

Seneste nyt om vandforureningen: Én forureningskilde er fundet - en anden er på vej

Alle på Frederiksberg skal fortsat koge drikkevandet. Foto: Bo Børresen

Frederiksberg Forsyning har for kort tid siden udsendt nedenstående driftsstatus:

"En forureningskilde er fundet og stoppet og vi er tættere på den anden. Alle på Frederiksberg skal fortsat koge vandet.

Vi har indsnævret kilden til vandforureningen til to områder omkring Amicisvej og Nyelandsvej. I Amicisvej-området har vi stoppet forureningen og er i gang med at rense ledningerne. Fra Nyelandsvej-området har vi fået nye testresultater her til morgen. Resultaterne gør, at vi kan indskrænke vores søgning efter kilden til en strækning på hundrede meter.

Når vi har lokaliseret kilden til forureningen, går vi straks i gang med at stoppe den og skylle ledningerne fri for forurening. Når vandanalyserne viser, at vandet er fri for jordbakterier, er det forventningen, at kogeanbefalingen kan ophæves.

Beboere i området omkring forureningskilden skal følge kogeanbefalingen, indtil det er dokumenteret med akkrediterede tests, at der ikke længere er jordbakterier i drikkevandet. Det tager tre døgn, før man får resultater fra de akkrediterede test og for at undgå tidsspilde gennemfører vi dem to gange i døgnet i de relevante områder.

Kogeanbefalingen i området omkring kilden vil i bedste fald kunne ophæves 7 døgn efter, at kilden er fundet, og ledningerne er rene.

I de øvrige områder af Frederiksberg kan der blive tale om en hurtigere ophævelse af kogeanbefalingen, hvis myndighederne godkender det. Det kan betyde, at vi kan ophæve kogeanbefalingen i dele af Frederiksberg i løbet af de kommende 24-48 timer.

Kogeanbefalingen gælder fortsat på hele Frederiksberg. Beboere i de to områder har ikke været mere udsatte end beboere andre steder i byen. Der har fra starten været tale om fund af lave koncentrationer af jordbakterier Følger du kogeanbefalingen, har du taget de nødvendige forholdsregler.

Som bekendt har vi to daglige opdateringer på hjemmesiden og Facebook kl. 12.30 og 21.00. Så snart der er et gennembrud melder vi ud også via SMS. Hvis du vil være helt sikker på at modtage en SMS kan du tilmelde dig på vores SMS-service www.frb-forsyning.dk/sms."

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce