Annonce
Sundhed

Seneste nyt om vandforureningen: Forureningskilden er indkredset

Alle på Frederiksberg skal fortsat koge deres drikkevand. Foto: Bo Børresen

Frederiksberg Forsyning har netop meddelt, at kilden til de seneste dages forurening af drikkevandt på Frederiksberg er indkredset til området mellem Roskildevej og Rolighedsvej afgrænset af Dalgas Boulevard.

Dermed er det altså ikke nødvendigvis på det centrale Frederiksberg, at forureningskilden skal findes, som forsyningsselskabet ellers tidligere har oplyst. Frederiksberg Forsyning oplyser, at man arbejder intensivt på at indskrænke området yderligere, så kilden kan fastlægges.

Annonce

Alle skal fortsat koge deres drikkevand

Samtidig understreges det på det kraftigste, at der stadig er en kogeanbefaling for hele Frederiksberg.

- At vi har indkredset området, hvor forureningskilden befinder sig, yderligere, bringer os et stort skridt tættere på at løse problemet. Men det er ikke ensbetydende med, at vi kan ophæve kogeanbefalingen på Frederiksberg, hverken helt eller delvist, pointerer Frederiksberg Forsyning og uddyber:

- Vandet i Frederiksbergs ledningsnet er i konstant flow, og forureningen kan være spredt længere ud i nettet fra det sted, den er opstået. Det er derfor vigtigt, at alle fortsat overholder udmeldingen om kogeanbefaling, indtil den ophæves helt eller for det område, du bor i.

Frederiksberg Forsyning slutter deres meddelelse således:

- Der er på intet tidspunkt konstateret e-colibakterier i drikkevandet. Vi beklager, at vores kommunikation har givet anledning til misforståelser.

Der er altså tale om colibakterier (jordbakterier) og ikke e-colibakterier fra afføring.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce