Annonce
Debat

Seniorbofællesskaber eller kollegiebyggeri på Frederiksberg Slot?

David Munis Zepernick (R) tænker højt om Frederiksberg Slots fremtidige anvendelsesmuligheder. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Frederiksberg Slot og Hærens Officersskole er med til at definere Frederiksberg og sætte byen på landkortet.

Sådan har det været i årevis. Både slottet og den konkrete anvendelse af det til militære uddannelsesformål er statens domæne - ikke kommunens. Som illustreret ved indlægget på Altinget i mandags fra den socialdemokratiske formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Bjarne Lausten, drøftes det nu igen, om officersskolen har en fremtid på slottet.

Bjarne Laustsen slår til lyd for, at officersskolerne placeres midt i landet, og at de gamle slotte sælges. Der er naturligvis for og imod, også i Socialdemokratiet, og set med egoistiske Frederiksberg-øjne vil det da være ærgerligt at miste en lille, men prominent, uddannelsesinstitution i byen. Vi vil dog fortsat være Danmarks største uddannelsesby i forhold til indbyggertal - også efter en eventuel udflytning.

Annonce


Kunne man forestille sig, at Frederiksberg Slot kunne blive et knudepunkt og samlingssted for kulturelle aktiviteter?

David Munis Zepernick (R)


Mens vi lokalpolitikere reelt kun har en meget begrænset indflydelse på debatten og beslutningen om en udflytning og et eventuelt salg af slottet, så har vi dog mulighed for at tilkendegive og kvalificere vores ønsker til slottes fremtidige anvendelse.

Kunne man forestille sig, at Frederiksberg Slot kunne blive et knudepunkt og samlingssted for kulturelle aktiviteter og nogle af de mange foreningsaktiviteter, som i dag mangler husly i byen? Kunne man forestille sig, at hele eller dele af slottet kunne anvendes til seniorbofællesskaber, kollegiebyggeri eller en form for blandede boformer for flere generationer?

Er der andre uddannelsesformål, hvor den - indrømmet - noget særprægede og vedligeholdelseskrævende bygningsmasse kan bringes i spil som et aktiv? Lad os få nogle idéer på bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce