Annonce
Debat

SF: Humor skal give en renere by

- Det er jo trods alt sjovere for alle med en ren by, skriver Balder Mørk Andersen (SF). Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Når man først har været på gaden for at samle henkastet skrald, opdager man hurtigt at cigaretskodder er hovedproblemet i byen, og altså også her på Frederiksberg.

Især ved busstoppestederne flyder det med skodder, og de sætter sig hurtigt fast mellem stenene. Først da, når man udstyret med en snapper og i grøn vest fra det frivillige borgerinitiativ ‘Dråben i havet’, kæmper med at vriste skodder løs, forstår man hvorfor det ellers ville koste kommunen to kroner pr. skod der ellers skulle samles op i forbindelse med renholdelsen af byen. Der er nemlig tale om håndholdt arbejde.


Men teknisk er vi dog endnu ikke nået dertil, hvor affaldskurven selv fører skraldet fra en persons hånd og ned i kurven.

Balder Mørk Andersen (SF)


SF foreslog med denne læring i rygsækken, at der skulle opsættes affaldskurve lige ved siden af indgangen til al kollektiv trafik. For det er ofte i forbindelse med ventetid, at der ryges og derpå henkastes skodder. Efter et par runder i By- og Miljøudvalget endte det med at vi nu er nær en 100 % dækning med affaldskurve. Hurra for det.

Vi vil på Frederiksberg gerne være en ‘smart city’, men teknisk er vi dog endnu ikke nået dertil, hvor affaldskurven selv fører skraldet fra en persons hånd og ned i kurven.

Så der henstår fortsat en mindre manuel opgave for borgerne, nemlig selv at anbringe skoddet eller skraldet i den dertil beregnede affaldskurv. Lykkes dette ikke må vi erkende at de opsatte affaldskurve ellers ikke vil formå at opfylde deres fulde potentiale.

Så arbejdet med at nudge folk til at være med til at nedbringe mængden af henkastet affald slutter ikke her. I SF ser vi for eksempel gerne forsøg hvor vi benytter en smule humor i den forbindelse. Det er jo trods alt sjovere for alle med en ren by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce