Annonce
Debat

SF - resultater og realisme

Balder Mørk Andersen, SF. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: I 2010 havde jeg kun været indvalgt i kommunalbestyrelsen i tre måneder, da jeg var med til at redde et borgerligt budgetforlig, som SF ikke havde del i. 73 millioner kroner skulle der findes, og det kostede medarbejdere. Alligevel var jeg som rådmand ikke et øjeblik i tvivl om, at det var det politisk rigtige at tage medansvar.

I år var det ligeledes bestemt ikke givet på forhånd, at SF skulle bide sig fast i bordet som det eneste venstrefløjsparti under budgetforhandlinger. SF bakkede nemlig ikke op om, at der skulle laves et forlig for to år. Endvidere har SF gennem flere år pointeret, at specialområdet for voksne og børn har været massivt underfinansieret.

Inden forhandlingerne havde et flertal uden om SF besluttet at lukke budgethullet ved at inddrage den årlige pris- og lønfremskrivning. Så vi kunne sagtens have valgt at stå uden for døren og lave vores eget teoretiske budget, hvilket faktisk er det letteste og tryggeste.


Med SF i det politiske maskinrum fungerer tingene bedre. Dette budgetforlig er et håndfast bevis på, hvordan SF gennem årevis har arbejdet på rådhuset.

Balder Mørk Andersen


Men vi blev og kæmpede for børnene, de ældre, de udsatte og for klima og biodiversitet. Det var det helt rigtige at gøre for velfærden og udviklingen på Frederiksberg, og der er langt flere flotte roser end tidsler i budgettet. Hvis ikke SF var blevet for at trække budgettet i den rød-grønne retning, var resultatet blevet helt anderledes.

Med SF i det politiske maskinrum fungerer tingene bedre. Dette budgetforlig er et håndfast bevis på, hvordan SF gennem årevis har arbejdet på rådhuset. Sagligt og med fokus på helheden og resultater, der er til gavn for Frederiksberg og borgerne.

K, V og LA har altså fortsat et flertal og kunne i princippet bestemme selv. Det er den mandatmæssige virkelighed, som man må forholde sig til, indtil det forhåbentlig ændrer sig ved næste valg, hvor SF atter i et centrum-venstre valgforbund vil fremføre sine klare rød-grønne visioner for et bedre Frederiksberg for alle.

Annonce
Annonce
Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Annonce
Annonce
Klumme

At vente på døden

Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Annonce