Annonce
Frederiksberg

Skolehaverne skal prioriteres

Skolehaver styrker børns fysiske, psykiske og sociale sundhed, mener Lone Loklindt (RV). PR-foto

Læserbrev: En af de store positive erfaringer fra coronatiden er lærernes store kreativitet med at undervise under åben himmel. Det har været en sand fornøjelse at se, hvordan leg og læring i blandt andet Frederiksbergs store parker giver børnene energi, sammenhold og færre konflikter. Udendørsaktiviteter styrker simpelthen børnenes fysiske, psykiske og sociale sundhed.

Uderummet er ikke bare et dannelsesrum men et reelt eksperimentarium og undersøgelsesrum for alle skolens fag. Især skolehaver er særdeles egnede som klasseværelse for fag som biologi, matematik, madkundskab, men også sprogfag og samfundsfag har gavn af en tur udenfor.

Derude, i samværet med andre børn om noget så simpelt som at få planter til at gro, vokser børnene og kobler viden til virkelighed. Her vækkes geometrien til live, når Frederiksbergs 4. klasser måler havestykker op, biologifaget blomstrer bogstavligt talt, når børnene undersøger dyrkningsbetingelserne for de grøntsager, de senere skal høste. Emulsion, gæring eller nedbrydning er naturvidenskabelige grundprocesser, der er svære på papir – i mayo, kraut og kompost bliver de levende og lette. I samarbejde kan man nå langt.

Verdensmålene er en fantastisk holistisk ramme til at løse udfordringerne på tværs af siloer og til at vise os vejen til en bæredygtig fremtid. Og klimakrisen bliver virkelighedsnær, når læringsaktiviteter bindes sammen i en kæde af oplevelser, som sikrer alle børn praktisk kendskab til fx fødevareproduktion, affaldsproduktion og -sortering eller energiforsyning.Af alle disse grunde og mange flere ønsker Radikale og Socialdemokratiet at sikre driftsbudgettet for Haver-til-maver, så alle Frederiksbergs folkeskoler kan få undervisning under åben himmel – også i fremtiden efter Corona. Det betyder, at vi som minimum vil afsætte 500.000 kr. i 2021 og årene herefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce