Annonce
Debat

Skyder Socialdemokratisk forslag ned: Vi kan ikke lave en vaccinationsplan, men vi kan så meget andet

"Men de gode intentioner i forslaget om hjælp til de borgere, der har behov for dette, vil jeg da meget gerne kvittere for", skriver Merete Winther Hildebrandt (K), der, som billedet mere end antyder, selv er frivillig i vaccinationsprogrammet i Øksnehallen. Privatfoto

Debat: Socialdemokraterne har stillet et forslag om en lokal vaccinationsplan på Frederiksberg, og har et indlæg om dette i sidste uges udgave af Frederiksberg Bladet.

Det er jo svært at være uenig i, at vaccinationer skal udrulles så hurtigt som muligt, til dem der ønsker det vel at mærke.

Da vi først startede med at tilbyde vaccinerne, var det primært til vores ældre medborgere, og her var der flere der havde store problemer med at bestille tid, efter de havde modtaget en invitation fra Sundhedsstyrelsen, hvad enten den var kommet som almindeligt brev eller i E boks.

Annonce


Det er alene Sundhedsstyrelsen der står for dette, hvorfor ordet vaccinationsplan må siges at være, i bedste fald, misvisende

Merete Winther HildebrandtSom formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget fik jeg selv mange henvendelser om netop dette.

Det er her vigtigt at understrege, at Frederiksberg Kommune - og det gælder alle kommuner - ingen indflydelse har på hvem der tilbydes vaccinen. Eller hvornår. Det er alene Sundhedsstyrelsen der står for dette, hvorfor ordet vaccinationsplan må siges at være, i bedste fald, misvisende.

Men de gode intentioner i forslaget om hjælp til de borgere, der har behov for dette, vil jeg da meget gerne kvittere for, og er glad for at kunne fortælle, at der allerede nu gøres en kæmpe indsats på dette område.

Lad mig bare kort ridse op: Der er et særlig fokus på de grupper, der formodes at have vanskeligt ved at overskue digital post, eller slet ikke har adgang til dette. Det drejer sig om ældre borgere i eget hjem, der ikke er trygge ved den stigende digitalisering; Borgere med funktionsnedsættelse ( både fysisk og psykisk), som af forskellige årsager har svært ved det digitale; Socialt udsatte borgere, herunder hjemløse samt borgere med sproglige barrierer/ borgere af anden etnisk herkomst.

Det vil nok blive lidt for langt her at nævne de indsatser der specifikt gøres for disse grupper, da der (heldigvis) er mange.

Helt generelt har kommunen igangsat en særlig kommunikationsindsats vedrørende Corona-relaterede emner, herunder også udrulningen af vacciner, hvilket betyder der løbende bliver kommunikeret til borgerne via alle tilgængelige kommunikationskanaler, herunder kommunes hjemmeside og Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce