Annonce
Frederiksberg

Slut med rygning i frikvartererne

Annonce

RYGESTOP. Frederiksbergs børn og unge skal beskyttes bedre mod røg. Mandag vedtog Kommunalbestyrelsen en handleplan, der skal forebygge rygning blandt de yngste.

BØRN OG UNGE: Fremover er det ikke tilladt at ryge på skoler og andre kommunale institutioner, hvor der kommer mange børn og unge. Indsatsen er et led i målet om at få den første røgfri generation i 2030 med 21 helt konkrete initiativer.

Der er i dag forbud mod at ryge i Frederiksberg Kommunes lokaler og på skolers og dagtilbuds matrikler. Men de ældste elever på skolerne har mulighed for at ryge, hvis de forlader skolen i frikvartererne.

Når de nye, skærpede rygeregler træder i kraft 1. januar 2020, bliver der indført røgfri skoledag i alle folkeskoler på Frederiksberg.

Flere unge ryger

I hovedstadsregionen er der de senere år sket en vækst i antallet af unge rygere, og borgmester Simon Aggesen (K) håber, at indsatsen og den nye handleplan for røgfri generation 2030 kan være med til at vende den udvikling:

»Frederiksberg skal være et godt, trygt og sundt sted at vokse op, og derfor skal børn og unge ikke udsættes for røg i hverdagen. Vi ser desværre, at flere unge end før begynder at ryge, og derfor er vi også nødt til at gøre en ekstra indsats, hvis vi skal nå målet om en røgfri generation i 2030.« siger han og fortsætter:

»Ved at gøre alt hvad vi kan for at fjerne cigaretterne helt de steder, hvor børn og unge færdes, kan vi lokalt bidrage til at vende udviklingen og skabe et sundt og røgfrit miljø for alle. Jeg vil gerne rose mine kolleger i Socialdemokratiet, som har løftet denne vigtige dagsorden.«

Røgfri arbejdsdag

Formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget, Flemming Brank (K), forventer også, at indsatsen vil få færre unge til at begynde at ryge.

»Vi kan nå langt med frivillighed, men både forskningen og erfaringen viser også, at det kan være nødvendigt med et forbud, hvis vi vil skabe sunde rammer for vores børn og unge og undgå, at flere begynder at ryge. Røgfri skole- og arbejdsdag er et af de midler, som vi ved, virker godt. Samtidig har vi valgt at indføre rygeforbud på offentlige legepladser, til koncerter og festivaller for børn og unge, der modtager kommunal støtte.«

Røgfri skoledag er en del af en handleplanen for Røgfri Generation i 2030, som netop er vedtaget i Kommunalbestyrelsen. Handleplanen indeholder 21 indsatser.

Samtidig med røgfri skoledag indføres røgfri arbejdsdag for de medarbejdere, der arbejder steder med mange børn og unge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Frederiksberg

Er haven for alle?

Annonce