Annonce
Debat

Socialdemokraterne løber med halve sandheder, er det ordentligt?

Formand for sundhed og forebyggelsesudvalget Merete Winther Hildebrandt (K) mener Socialdemokraterne

Læserbrev: I sidste uge kunne man her i bladet læse et indlæg fra Socialdemokraterne, hvor der stod, at et flertal med konservative i spidsen har valgt at lukke Headspace, som er et mødested hvor unge kan møde andre unge og få rådgivning og hjælp.

Der er bare lige den hage ved det, at det IKKE er rigtigt. Der er ikke truffet en endelig beslutning herom, og det ved socialdemokraterne godt. Partierne bag det nye budgetforlig, hvor Socialdemokratiet som bekendt valgte ikke at være med, skal mødes efter sommerferien, og her vil en fortsat støtte være et af emnerne.

Heldigvis er der og skal da også være flere tilbud til denne gruppe.

Det kunne være ordentligt, hvis Socialdemokratiet ikke havde et ensidigt fokus på Headspace, men anerkendte, at der er og fortsat vil være mange gode kommunale tilbud til vores unge.

Merete Winther Hildebrandt


Det kunne være ordentligt, hvis Socialdemokratiet ikke havde et ensidigt fokus på Headspace, men anerkendte, at der er og fortsat vil være mange gode kommunale tilbud til vores unge.

På konservativt initiativ blev der for to år siden afsat penge til netop at bekæmpe ensomhed hos unge, og det har blandt andet betydet et samarbejde med organisationen ”Ventilen,” som arbejder målrettet med denne gruppe, både som mødested men også på ungdomsuddannelserne.

Som nævnt har vi i kommunen også mange andre tilbud. Blandt andet mentorordning på skolerne, skolesocialrådgivere på alle skoler, MiLife forløb i klubberne, skolepsykolog på alle skoler og den åbne anonyme rådgivning. Når Socialdemokratiet skriver, at sidstnævnte har set en fordobling i antallet af henvendelser, at det bespares og forandres til ukendelighed, er det en sandhed med modifikationer - det drejer sig om en reduceret åbningstid på to timer om ugen.

den unge der henvender sig ikke skal visiteres til psykolog, men kommer i direkte kontakt med denne, da det er psykologer, der tager telefonen

Merete Winther Hildebrandt


Det udmønter sig helt konkret i, at den unge der henvender sig ikke skal visiteres til psykolog, men kommer i direkte kontakt med denne, da det er psykologer, der tager telefonen.

Her kan man vel med rette hævde, at kvaliteten ved den direkte psykologkontakt kompenserer for de to timers mindre åbningstid. Derudover monitoreres alle opkald, og cirka halvdelen kommer videre til et direkte forløb.

Så at påstå, at vi fra konservativ side ikke bekymrer sig om vores unge, det er ganske enkelt ikke sandt, og kan vist næppe kaldes en ordentlig debat.

Jeg er sikker på at alle partier på rådhuset er bekymret for vores unge i denne tid, det vil jeg da gerne kvittere for, og håbe på et bredere samarbejde om, men det skal være på en ordentlig baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce