Annonce
Frederiksberg

Socialdemokratiet vil have dobbelt op på lopper: Loppetorv bag rådhuset både lørdag og søndag

Loppemarkedet bag Frederiksberg Rådhus tiltrækker lørdag efter lørdag tusindvis af mennesker - når altså at coronaen ikke hærger. Billedet er fra august 2019. Foto: Martin Sørensen
Socialdemokratiets Gunvor Wibroe vil slå et ekstra slag for genanvendelse og bæredygtighed samt imødekomme de mange, som ønsker et stade på det populære loppetorv bag Frederiksberg Rådhus.
Annonce

Zoologisk Have og Frederiksberg Have er ikke de eneste attraktioner, som kan trække udenbys folk til Frederiksberg. I årets syv varmeste måneder er der også byens store loppetorv bag rådhuset, der lørdag efter lørdag får horder af mennesker til at valfarte til hjertet af Frederiksberg.

Det populære loppetorv har normalt åbent hver lørdag i perioden april til oktober, og er altid fuldt booket længe inden, loppesæsonen går i gang. Faktisk kan det være temmelig svært at få fingre i en stadeplads. Det er om at holde sig klar ved computeren i det sekund, udlejningen af staderne åbner.

Gunvor Wibroe foreslår at udvide det nuværende lørdagsloppetorv til også at have åbent om søndagen. Foto: Bo Børresen
Annonce

For klodens skyld

Det vil det socialdemokratiske medlem af Kommunalbestyrelsen, Gunvor Wibroe, nu gøre noget ved. Ikke kun for stadeholdernes skyld men for hele Frederiksbergs skyld - ja faktisk for hele klodens skyld:

- Markedspladsen bag rådhuset tiltrækker besøgende fra hele hovedstaden, og er efterhånden blevet en destination for mange turister. Det giver i det hele taget masser af liv til lokalområdet, siger Gunvor Wibroe og bringer sine ambitioner med loppetorvet op på et  endnu højere plan:


Frederiksberg har allerede politisk fokus på bæredygtighed, men vores klima har brug for, at vi genbruger mere, end vi gør i dag. Loppetorv er en fantastisk platform for genbrug.

Gunvor Wibroe (S)


- Loppetorv og genbrug er ikke bare godt for pengepung og byliv. Kloden er under pres, og vi skal genbruge meget mere. Regeringen har for nylig fremlagt en ambitiøs plan for at få danskerne til at genanvende og genbruge mere. De planer flugter fint med FN’s 17 verdensmål, hvor mål 12 netop handler om bæredygtigt forbrug.

Annonce

Håber på september

Gunvor Wibroe fortsætter:

- Frederiksberg har allerede politisk fokus på bæredygtighed, men vores klima har brug for, at vi genbruger mere, end vi gør i dag. Loppetorv er en fantastisk platform for genbrug. At det samtidig er enormt hyggeligt, godt for pengepungen og giver masser af dejligt liv på den store parkeringsplads bag rådhuset er blot win-win for Frederiksberg, fastslår hun og tilføjer:

- Derfor har Socialdemokratiet foreslået, at vi udvider det nuværende lørdagsloppetorv til også at have åbent om søndagen. Og det må gerne ske allerede fra september i år, hvor loppetorvet - efter en lang coronapause - forhåbentligt åbner igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Revykongens villa

Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Annonce