Annoncørbetalt indhold

Sponsoreret: Bor du i ejer- eller andelslejlighed? Undgå uventede udgifter med en vedligeholdelsesplan

Annonce

En af bestyrelsens opgaver i en ejer- eller andelsforening er at vedligeholde ejendommen. Det kan ske med en vedligeholdelsesplan udarbejdet af en byggeteknisk fagperson, der i sidste ende kan spare den enkelte boligforening og boligejer for unødige udgifter til akutte reparationer.

”Vi har set nogle skræmmeeksempler på boligforeninger, der ikke har haft overblik over tilstanden eller vedligeholdelsen af ejendommen, og hvordan et manglende overblik kan få harmløse skader til at udvikle sige til store udgifter, fordi der ikke er blevet taget hånd om dem i rette tid. Noget der ofte kan forebygges med en vedligeholdelsesplan”, fortæller bygningskonstruktør Lukas Rubin.

Han er byggeteknisk rådgiver og har mange års erfaring med at udarbejde vedligeholdelsesplaner og rådgive boligforeninger for Abildhauge A/S, en rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed med hovedsæde på Lindevangs Allé på Frederiksberg.

Styr på de næste 10 års opgaver og udgifter

Vedligeholdelsesplanen giver ejer- og andelsforeninger et konkret værktøj, der er med til at sikre den optimale drift og vedligeholdelse af ejendommen de næste 10 år. Planen beskriver de enkelte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver år for år. Vedligeholdelsesplanen udarbejdes i forbindelse med en tilstandsrapport og kommer med et budget, der viser hvor meget den enkelte opgave vil koste.

”For mange ejer- og andelsforeninger er det en stor fordel at opdele vedligeholdelsen af ejendommen på bygningsdelsniveau, så den daglig drift og vedligeholdelse bliver konkret,” fortæller Lukas Rubin og fortsætter.

”De ejer- og andelsforeninger, der henvender sig til os, kommer fordi de ønsker at få et overblik over ejendommen og økonomien - og det kan vi give dem med en vedligeholdelsesplan”.

Overblik sparer penge og besvær for foreningen

Det er ikke kun i den daglig drift og vedligeholdelse, at en vedligeholdelsesplan kan give besparelser. Også ved større renoveringer og ombygning af ejendommen kan en vedligeholdelsesplan give den enkelte ejer- og andelsforening en besparelse.

”Står en andelsforening for eksempel over for en renovering af taget, giver det utrolig god mening at undersøge ejendommens facade og holdbarheden af vinduerne forinden. Hvis facaden også trænger til at blive renoveret om et par år, kan boligforeningen opnå en væsentlig økonomisk besparelse på udgifter til etablering af byggeplads og stillads ved at samle projekterne. Her kan en investering på ca. 15-25.000 kr. til en vedligeholdelsesplan i mange tilfælde medføre en besparelse på den anden siden af 100.000 kr. Ud over en økonomisk besparelse giver en logisk samling af projekter også en samlet kortere byggeperiode og dermed mindre gener for beboerne,” forklarer Lukas Rubin.

Rådgivning og tryghed

En vedligeholdelsesplan kræver, at der udarbejdes en tilstandsrapport af en byggeteknisk fagperson. Lukas Rubin anbefaler boligforeninger at få udarbejdet en vedligeholdelsesplan hos virksomheder med den rette erfaring og hos virksomheder, der har kompetencerne til at rådgive og besvare spørgsmål efterfølgende.

”Vi får positive tilbagemeldinger fra foreningerne, fordi vi ikke nøjes med at udarbejde en vedligeholdelsesplan, de selv må finde hoved eller hale i. For os er det utroligt vigtigt, at mødes med den enkelte ejer- eller andelsforening og gennemgå vedligeholdelsesplanen med dem efterfølgende. På den måde er vi sikre på, at vores pointer og konkrete anbefalinger bliver modtaget. Og samtidig får den enkelte boligforening mulighed for at stille spørgsmål om alt ved vedligeholdelsesplanen og deres ejendom. Det giver tryghed hos boligforeningen og sikrer en god oplevelse for begge parter,” slutter Lukas Rubin.

Abildhauge har siden 1983 rådgivet over 1.500 ejer- og andelsforeninger og udarbejdet over 400 vedligeholdelsesplaner og tilstandsrapporter.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Revykongens villa

Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Annonce